Aardbeiencake

Ik ben dol op aardbeien en laten we er nu heel veel hebben groeien in onze moestuin! We eten momenteel elke dag wel aardbeien, in welke vorm dan ook, in een aardbeien smoothie, aardbei yoghurt mousse, in een salade of gewoon lekker puur natuur een bakje heerlijk vers geplukte aardbeien. Nu kan ik natuurlijk van de resterende aardbeien jam maken maar ze verwerken in een cake is natuurlijk ook een idee…en ook nog eens erg lekker. Deze aardbeiencake is ook nog eens super makkelijk te maken!

Recept aardbeiencake

  • 300 gram aardbeien
  • 180g bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 80 gram suiker
  • 125ml zonnebloemolie
  • 125ml melk
  • 1 ei
  • schil van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologische sinaasappel)

Aardbeiencake maken

Verwarm de oven voor op 170 graden

  1. Was de aardbeien en haal het kroontje eraf, snij de aardbeien door de helft of in 4en afhankelijk van het formaat aardbei.
  2. Met in een mengkom de suiker, bakpoeder, zonnebloem olie, het ei en de melk goed door elkaar
  3. Boen de schil van de sinaasappel goed schoon als je geen biologische sinaasappel hebt
  4. Rasp de schil boven het mengsel en voeg dan de gezeefde bloem toe
  5. Roer goed door tot een glad beslag en spatel daarna de aardbeien er kort doorheen
  6. Vet een bak/cake blik in en giet het beslag in de vorm
  7. Bak de cake in ongeveer 45-60 minuten gaar (afhankelijk van de vorm en hoogte van de cake)

Om te controleren of de cake gaar is kun je met een sateprikker in het midden van de cake prikken en als deze er droog uitkomt dan is de cake gaar. Controleer de eerste keer na 40 minuten.

aardbeiencake

5.0 from 1 reviews
Aardbeiencake
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Hoeveelheid: 1 cake
Ingrediënten
  • 300 gram aardbeien
  • 180g bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 80 gram suiker
  • 125ml zonnebloemolie
  • 125ml melk
  • 1 ei
  • schil van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologische sinaasappel)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Was de aardbeien en haal het kroontje eraf, snij de aardbeien door de helft of in 4en afhankelijk van het formaat aardbei.
  3. Met in een mengkom de suiker, bakpoeder, zonnebloem olie, het ei en de melk goed door elkaar
  4. Boen de schil van de sinaasappel goed schoon als je geen biologische sinaasappel hebt
  5. Rasp de schil boven het mengsel en voeg dan de gezeefde bloem toe
  6. Roer goed door tot een glad beslag en spatel daarna de aardbeien er kort doorheen
  7. Vet een bak/cake blik in en giet het beslag in de vorm
  8. Bak de cake in ongeveer 45-60 minuten gaar (afhankelijk van de vorm en hoogte van de cake)
  9. Om te controleren of de cake gaar is kun je met een sateprikker in het midden van de cake prikken en als deze er droog uitkomt dan is de cake gaar. Controleer een keer na 40 minuten.

 

3 Reacties
  1. Karolien says

    Misschien handig om bij de bereidingswijze ook het ei te vermelden. Ik had alles al in de vorm, toen bleek dat het ei er niet door zat

    1. Kooktijdschrift says

      Hoi Karolien, je hebt gelijk met het ei, ik heb het gelijk aangepast. Is de cake wel goed gelukt?

  2. Wilma K says

    Super lekkere smeuïge cake, we hebben de cake met zijn 4en in 1 dag opgegeten

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: