Auberginetaartje met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekker auberginetaartje samen met mozzarella, tomaat en pesto. Een niet al te ingewikkeld recept maar het ziet er toch leuk uit en nog belangrijker…het is ook erg lekker. De combinatie van de gefrituurde aubergine samen met de zachte volle smaak van mozzarella (als je de echt buffel mozzarella koopt) met de pesto en de tomatensaus…mmmmm . Lekker als lunch, bijgerecht of voorgerecht.

Auberginetaartje recept

  • 1 ei
  • 1 aubergine
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 1 bol mozzarella
  • 6 eetlepels tomatensaus (zie recept tomatensaus hierboven in de blogtekst)
  • 2 eetlepels pesto (zie recept hierboven in de blogtekst)
  • Bosje basilicum
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om in te frituren (ongeveer 4 a 5dl)

Auberginetaartje met mozzarella maken

  1. Verhit de olie in een diepe pan (hapjespan)
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm
  4. Snijd de mozzarella in plakken
  5. Kluts het ei los samen met wat peper en zout en doe in een bakje of diep bord
  6. Leg de bloem op een bord en op een ander bord de paneermeel
  7. Paneer de aubergine plakken door ze eerst door het bloem te halen
  8. Overtollige bloem afschudden en dan goed door het eimengsel halen
  9. Haal ze vervolgens door de paneermeel en leg op een bord
  10. Zodra de olie op temperatuur is de plakken aubergine goudbruin bakken, dit duurt ongeveer 1 minuutje
  11. Pak een ovenschaal en maak torentjes van de aubergine, tomatensaus, mozzarella en basilicum door te beginnen met een plak aubergine, daarbovenop een eetlepel tomatensaus, een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum en dan weer een plak aubergine
  12. Ga zo door tot je 3 aubergineplakken op elkaar hebt
  13. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is
  14. Leg op een bord en besprenkel met de pesto
Auberginetaartje met mozzarella, tomatensaus en pesto
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 pers
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 1 aubergine
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 1 bol mozzarella
  • 6 eetlepels tomatensaus (zie recept tomatensaus hierboven in de blogtekst)
  • 2 eetlepels pesto (zie recept hierboven in de blogtekst)
  • Bosje basilicum
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om in te frituren (ongeveer 4 a 5dl)
Bereiding
  1. Verhit de olie in een diepe pan (hapjespan)
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm
  4. Snijd de mozzarella in plakken
  5. Kluts het ei los samen met wat peper en zout en doe in een bakje of diep bord
  6. Leg de bloem op een bord en op een ander bord de paneermeel
  7. Paneer de aubergineplakken door ze eerst door het bloem te halen
  8. Overtollige bloem afschudden en dan goed door het eimengsel halen
  9. Haal ze vervolgens door de paneermeel en leg op een bord
  10. Zodra de olie op temperatuur is de plakken aubergine goudbruin bakken, dit duurt ongeveer 1 minuutje
  11. Pak een ovenschaal en maak torentjes van de aubergine, tomatensaus, mozzarella en basilicum door te beginnen met een plak aubergine, daarbovenop een eetlepel tomatensaus, een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum en dan weer een plak aubergine
  12. Ga zo door tot je 3 aubergineplakken op elkaar hebt
  13. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is
  14. Leg op een bord en besprenkel met de pesto

 

Geen reacties mogelijk