Banaan muffin met kaneel topping

Deze banaan muffins zijn echt super lekker en makkelijk te maken. Heb je dus (over) rijpe bananen in de fruitschaal liggen dan is dit het moment om deze banaan muffins te maken. Ze zijn lekker luchtig, hebben een echte bananensmaak en door de kaneel topping, waar ik nog wat pecan nootjes doorheen heb gedaan krijgen ze een extra crunch. Je kunt de pecan noten ook vervangen door walnoten of zelfs (ongezouten) pinda’s.

Banaan muffin recept

  • 190 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 rijpe bananen gepureerd
  • 110 gram suiker
  • 1 ei
  • 75 gram gesmolten margarine

Topping

  • 75 gram bruine suikerbanaan muffin
  • 15 gram bloem
  • theelepel kaneelpoeder
  • 20 gram boter
  • handje pecan noten iets fijner gehakt

Verder nodig:

  • Cupcake bakblik
  • Eventueel cupcake papiertjes

Banaan muffins maken

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Pureer de bananen met de staafmixer fijn (goed prakken kan eventueel ook)
  3. Voeg de gesmolten boter en suiker toe en mix nog even kort
  4. Voeg nu de bloem, zout, en het ei toe en roer even door, als laatste het bakpoeder toevoegen en kort doorroeren (niet te lang door mixen)
  5. Doe de cupcake papiertjes in het bakblik en verdeel het banaanbeslag over de vormpjes (ik haalde er zelf 11 uit) Gebruik je geen cupcakepapiertjes vet dan het bakblik goed in en verdeel het beslag rechtstreeks in de vorm.
  6. Maak nu van de ingrediënten voor de kaneel topping een kruimeldeeg. Rol met je vingers de boter door de andere ingrediënten zonder echt te kneden, je moet dus een los “kruimel”deeg krijgen.
  7. Verdeel dit over het beslag en zet dan in de oven
  8. Bak de banaan muffins in 20 minuten af
  9. Om te controleren of de muffins gaar zijn prik je er na 20 minuten met een sate prikker in en komt deze er schoon en droog weer uit dan zijn de muffins gaar.
  10. Laat afkoelen en eet smakelijk!

Banaan muffin met kaneel topping
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Muffins
Hoeveelheid: 12 muffins
Ingrediënten
Muffins
  • 190 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 3 rijpe bananen gepureerd
  • 110 gram suiker
  • 1 ei
  • 75 gram margarine gesmolten (roomboter kan ook)
Topping
  • 75 gram bruine suiker
  • 20 gram boter
  • 15 gram bloem
  • handje pecan noten (of walnoten)
  • theelepel kaneelpoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Pureer de bananen met de staafmixer fijn (goed prakken kan eventueel ook)
  3. Voeg de gesmolten boter en suiker toe en mix nog even kort
  4. Voeg nu de bloem, zout, en het ei toe en roer even door, als laatste het bakpoeder toevoegen en kort doorroeren (niet te lang door mixen)
  5. Doe de cupcake papiertjes in het bakblik en verdeel het banaanbeslag over de vormpjes (ik haalde er zelf 11 uit) Gebruik je geen cupcakepapiertjes vet dan het bakblik goed in en verdeel het beslag rechtstreeks in de vorm.
  6. Maak nu van de ingrediënten voor de kaneel topping een kruimeldeeg. Rol met je vingers de boter door de andere ingrediënten zonder echt te kneden, je moet dus een los "kruimel"deeg krijgen.
  7. Verdeel dit over het beslag en zet dan in de oven
  8. Bak de banaan muffins in 20 minuten af
  9. Om te controleren of de muffins gaar zijn prik je er na 20 minuten met een sate prikker in en komt deze er schoon en droog weer uit dan zijn de muffins gaar.
  10. Laat afkoelen en eet smakelijk!

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: