Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Bietensalade met geitenkaas,spek,basilicumdressing, pijnboompitjes en honing

Een heerlijke bietensalade met zachte geitenkaas, knapperige spekjes op smaak gemaakt met basilicumdressing een lekkere bite door de pijnboompitjes en een zoete twist door de honing.

Ingrediënten1

  • 3 a 4  bieten (gekookt)
  • Romeinse sla
  • 3-5 plakjes spek (ik gebruik de voorgebakken spek plakjes)
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 a 3 eetlepels basilicum dressing
  • 20 gram pijnboompitjes

 

Werkwijze

  • Kook de bietjes gaar of neem gekookte bietjes
  • Snijd de bietjes in mooie reepjes
  • Bak in een koekenpan met een heel klein scheutje olie de spek krokant (ik gebruik de voorgebakken spek, die word lekker krokant als je die nog even voor gebruikt bakt in de koekenpan) en laat de spek plakjes uitlekken op keukenpapier

 

  • Maak de koekenpan droog met een keukenpapiertje en bak in de pijnboompitjes lichtbruin

 

  •  Snijd de romeinse sla in smalle reepjes en was de sla
  •  Laat goed uitlekken en leg een handje op een bord
  • Leg de bieten reepjes op de sla en brokkel de geitenkaas eroverheen
  • Schep er 2 a 3 eetlepels basilicumdressing overheen en bestrooi de salade met de pijnboompitjes
  • Breek de spekplakjes in stukjes en strooi over de salade heen
  • Giet als laatste in dunne straaltjes een eetlepel honing over de salade

 

Bietensalade met geitenkaas,spek,basilicumdressing, pijnboompitjes en honing
Recipe Type: Salade
Author: RvdB
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 3 a 4 bieten (gekookt)
  • Romeinse sla
  • 3-5 plakjes spek (ik gebruik de voorgebakken spek plakjes)
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 a 3 eetlepels basilicum dressing
  • 20 gram pijnboompitjes
Instructions
  1. Kook de bietjes gaar of neem gekookte bietjes
  2. Snijd de bietjes in mooie reepjes
  3. Bak in een koekenpan met een heel klein scheutje olie de spek krokant (ik gebruik de voorgebakken spek, die word lekker krokant als je die nog even voor gebruikt bakt in de koekenpan) en laat de spek plakjes uitlekken op keukenpapier
  4. Maak de koekenpan droog met een keukenpapiertje en bak in de pijnboompitjes lichtbruin
  5. Snijd de romeinse sla in smalle reepjes en was de sla
  6. Laat goed uitlekken en leg een handje op een bord
  7. Leg de bieten reepjes op de sla en brokkel de geitenkaas eroverheen
  8. Schep er 2 a 3 eetlepels basilicumdressing overheen en bestrooi de salade met de pijnboompitjes
  9. Breek de spekplakjes in stukjes en strooi over de salade heen
  10. Giet als laatste in dunne straaltjes een eetlepel honing over de salade

 

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!