Bietenstamppot

Bietenstamppot

Deze rode bietenstamppot is makkelijk te maken en heel erg lekker. Ik heb het deze keer gemaakt met balletjes gehakt erbij maar je kunt er ook een lekker speklapje bij serveren of heerlijk draadjesvlees. Je hebt ook niet heel veel ingrediënten nodig voor deze bietenstamppot dus ideaal als je een keer niet zoveel tijd hebt.

De spekjes en ui bak ik in een lekker stukje (room) boter, zo krijg je een lekkere smeuïge stamppot en het is gelijk je jus. De spekjes en uien geven ook lekker smaak af door het zachtjes bakken zodat je stamppot met weinig ingrediënten toch al heel lekker smaakt.

Eet de stamppot bv met kleine balletjes gehakt.

Bietenstamppot recept

Voor 2-3 personen

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram gekookte bietjes in reepjes of blokjes
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 25-50 gram (room) boter
  • scheutje melk
  • zout en peper

bietenstamppot1

Bietenstamppot maken

  1. Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar
  2. Bak in de boter op zacht vuur de spekblokjes met de uisnippers en laat lekker pruttelen
  3. Maak de bietjes warm, stamp de aardappelen en roer de bietjes en het ui, spekjes mengsel samen met de boter bij de gestampte aardappelen
  4. Roer goed door en voeg eventueel nog wat melk toe mocht de stamppot niet smeuïg genoeg zijn
  5. Breng indien nodig nog op smaak met wat extra zout en peper
5.0 from 1 reviews
Bietenstamppot
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Hoeveelheid: 2-3 personen
Ingrediënten
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram gekookte bietjes in reepjes of blokjes
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 50-75 gram (room) boter
  • scheut melk
  • zout en peper
Bereiding
  1. Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar
  2. Bak in de boter op zacht vuur de spekblokjes met de uisnippers en laat lekker pruttelen
  3. Maak de bietjes warm, stamp de aardappelen en roer de bietjes en het ui, spekjes mengsel samen met de boter bij de gestampte aardappelen
  4. Roer goed door en voeg eventueel nog wat melk toe mocht de stamppot niet smeuïg genoeg zijn
  5. Breng indien nodig nog op smaak met wat extra zout

 

Maak ook eens een lekkere rode bieten focaccia of bekijk alle stamppot recepten

1 reactie
  1. Janinka van Velden says

    Heerlijk stamppotje, nooit stamppot gemaakt nog van rode bietjes maar het wat erg lekker

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: