Rudolph van Veen

Rudolph van Veen groeide op in Tilburg waar hij nu nog steeds woont. Tijdens zijn schooltijd werkte hij al bij zijn oom, die een restaurant in Amsterdam had. In 1980 ging Rudolph naar de koksschool in Breda waar hij in 1985 met lof zijn…

Workshop gerechten uit de houtoven

Leer koken met een hout gestookte oven. Een hout gestookte oven is meer dan alleen een oven voor pizza’s. Je kan er alles in koken wat ook in een normale oven kan. Prachtige broden, stoofschotels, vis en schaaldieren, maar ook taarten en…

Zongedroogde tomaten

Zongedroogde tomaten zijn natuurlijk onmisbaar in de keuken. Je kunt ze op vele verschillende manieren en in vele gerechten gebruiken. Gewoon simpel op een broodje kaas, op een wrap met wat roomkaas of maak een heerlijke pasta met wat…

Gevulde bolcourgette

Ik heb voor deze gevulde courgettes de bolcourgette gebruikt, gewoon omdat deze er leuk uitzien en ze makkelijk zijn om te vullen maar je kunt ook gewone courgettes nemen en deze in de lengte doorsnijden en vullen. Voor de smaak maakt het…

Rollende keukens

In het weekend van 9 tm 12 mei was het weekend van de rollende keukens. Op de Amsterdamse westergasfabriek was het een ware happening met meer dan 100 rollende keukens. Van 13.00 tot 23.00 kon je genieten van lekkere en bijzondere gerechten…

Pure Markt

Pure markt Amsterdam Park Frankendael Afgelopen zondag (28-04-2013) naar de Pure Markt in Amsterdam geweest. Het was ook nog eens heerlijk weer dus het was dubbel genieten. De markt werd gehouden van 11.00-18.00. De markt was drukbezocht…

De Nieuwe Nederlandse Keuken

In De Nieuwe Nederlandse Keuken geeft Albert Kooy zijn visie op koken in Nederland. Het is een basiskookboek dat richtlijnen geeft aan de hedendaagse Nederlandse amateur- en professionele kok. Door de ontwikkeling van de moderne techniek is…