Broodje gerookte kip

Broodje gerookte kip

Gewoon een heerlijk broodje om te maken, je kan het zoals ik gedaan heb op een lekkere donker bruine boterham maken maar op elk broodje zal dit lekker smaken.

Broodje gerookte kip ingrediënten:

  • Rucola sla
  • 1 Gerookte kipfilet (voor 3 boterhammen)
  • 1-2 zongedroogde tomaatjes per boterham in reepjes gesneden
  • Pijnboompitjes geroosterd (theelepel per boterham)
  • Basilicum dressing (goede hand basilicumblaadjes, 2 eetlepel azijn, 6 eetlepels zonnebloem of neutrale olijfolie, snufje zout, snufje suiker in kleine keukenmachine of met staafmixer mixen tot een grove dressing
  • Tuinkers
  • Geraspte grano pardano

Broodje gerookte kip maken:

  1. Maak eerst de basilicumdressing
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes
  3. Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes
  4. Was evt de rucola als deze nog niet gewassen is
  5.  Rooster de pijnboompitjes door een koekenpan op het vuur te zetten, een paar druppels olie in de pan te doen en dan de pijnboompitjes. Blijven roeren tot de pijnboompitjes mooi rondom bruin zijn
  6.  Als alles klaar staat kun je het broodje maken. Leg de rucola op het broodje of de boterham, beleg met de dunne plakjes gerookte kipfilet
  7. Verdeel de reepjes zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes erover
  8. Druppel wat basilicumdressing naar smaak over de kipfilet en bestrooi met de tuinkers
  9. Rasp nu naar smaak nog wat grano pardano over je broodje

Eet smakelijk

 

Broodje gerookte kip
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Broodje
Hoeveelheid: per persoon
Ingrediënten
  • Rucola sla
  • 1 Gerookte kipfilet (voor 3 boterhammen)
  • 1-2 zongedroogde tomaatjes per boterham in reepjes gesneden
  • Pijnboompitjes geroosterd (theelepel per boterham)
  • Basilicum dressing (goede hand basilicumblaadjes, 2 eetlepel azijn, 6 eetlepels zonnebloem of neutrale olijfolie, snufje zout, snufje suiker in kleine keukenmachine of met staafmixer mixen tot een grove dressing)
  • Tuinkers
  • Geraspte grano pardano
Bereiding
  1. Maak eerst de basilicumdressing
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes
  3. Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes
  4. Was evt de rucola als deze nog niet gewassen is
  5. Rooster de pijnboompitjes door een koekenpan op het vuur te zetten, een paar druppels olie in de pan te doen en dan de pijnboompitjes. Blijven roeren tot de pijnboompitjes mooi rondom bruin zijn
  6. Als alles klaar staat kun je het broodje maken. Leg de rucola op het broodje of de boterham, beleg met de dunne plakjes gerookte kipfilet
  7. Verdeel de reepjes zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes erover
  8. Druppel wat basilicumdressing naar smaak over de kipfilet en bestrooi met de tuinkers
  9. Rasp nu naar smaak nog wat grano pardano over je broodje

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: