Kweepeer jam
Schrijver: 
Recept:: Jam
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 4-5 jampotjes
 
Ingredi├źnten
  • 1kg geraspte kweepeer (met schil)
  • ┬Ż liter water
  • 300 gram suiker
  • Sap van een ½ citroen
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
Bereiding
  1. Was de kweeperen goed en snijd ze daarna in 4 stukken en haal het klokhuis er uit
  2. Rasp de kweepeer met bij voorkeur een keukenmachine (gewoon met schil erbij)
  3. Zet de geraspte kweepeer op met het water, de suiker en de citroensap en breng aan de kook
  4. Voeg de kaneelstokjes en de steranijs toe
  5. Laat de kweepeer jam zachtjes pruttelen voor ongeveer anderhalf tot 2 uur
  6. Zodra de jam mooi rood kleurt en een stevige massa is geworden is de jam goed.
  7. Vul daarna de uitgekookte jampotjes tot net onder de rand en zet op zijn kop op een natte theedoek
  8. Deze jam kun je gewoon lekker op brood of een beschuitje eten maar ook verwerken in bijvoorbeeld een kweepeer taartje.
Recipe by Kooktijdschrift.nl at http://kooktijdschrift.nl/kweepeer-jam/