Pannenkoeken recept
Schrijver: 
Recept:: Pannenkoeken recept
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 10 pannenkoeken
 
Ingrediƫnten
  • - 250 gram bloem
  • - 500 ml melk
  • - 2 eieren
  • - 1 theelepel zout
  • - Klein scheutje zonnebloem olie (optioneel)
  • Daarnaast vind ik het ook erg lekker op een scheut stroop toe te voegen aan het pannenkoeken beslag of een snuf kaneel, dit is aan jezelf of je dat ook lekker vind, ik zou zeggen probeer beiden eens.
Bereiding
  1. Doe de melk in een beslagkom en voeg de eieren en het zout toe. Roer nu goed door. Hang een zeef boven de kom en giet de bloem erin. Voeg al roeren de bloem aan de melk toe en roer tot er een glad beslag ontstaat. Voeg nu eventueel een scheutje olijfolie toe en optioneel een scheutje stroop of kaneel. Door de stroop krijgen de pannenkoeken een mooi bruin kleurtje en is ook nog eens heel erg lekker. De kaneel is ook erg lekker maar is ook afhankelijk wat je verder op je pannenkoeken wil doen.
  2. Zitten er nog wat klontjes in je beslag dan is dit niet zo heel erg, deze gaan er met het bakken wel uit.
  3. Pannenkoeken bakken kan in zowel wat boter(margarine) of in wat olie. Ik vind margarine persoonlijk lekkerder om de pannenkoeken in te bakken. Neem een koekenpan en zet deze op het vuur. Voeg nu een klontje boter toe en laat deze uitbruisen.
  4. Doe nu een schep van het beslag in de pan en rol de pan heen en weer zodat het pannenkoeken beslag over de hele pan verdeeld word.
  5. Bak nu de pannenkoek totdat deze aan 1 kant mooi bruin gekleurd is en de bovenkant van het beslag zo goed als niet meer vloeibaar is.
  6. Draai nu de pannenkoek met een spatel om en bak de andere kant ook mooi lichtbruin.
  7. Leg de pannenkoeken die klaar zijn op een bord en bedek deze met een ander bord die je op zijn kop op de andere legt, zo blijven de pannenkoeken lekker warm tot je al het beslag opgebakken hebt.
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/pannenkoeken-recept/