Verse tomatensoep, in 20 minuten op tafel
Schrijver: 
Recept:: Soep
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 4 personen
 
Ingrediƫnten
  • 1 ui gensipperd
  • 2 teentjes knoflookteentjes fijngesneden
  • 1 kg romatomaten in stukken gesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
  • 750 liter runderbouillon (750 ml water + 2 runder bouillonblokjes)
  • 3 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd of vers)
  • paar blaadjes verse basilicum ter decoratie
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie
  2. Voeg de ui en winterpeen toe en bak kort tot de ui glazig word, voeg dan de knoflook toe en daarna de tomatenpuree, bak de tomatenpuree kort mee (zo ontzuur je de tomatenpuree)
  3. Voeg nu de tomaten, tijm, oregano en de bouillon toe en breng aan de kook
  4. Laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan glad met een staafmixer.
  5. Serveer met een scheutje koksroom of creme fraiche en de fijngesneden basilicum
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/verse-tomatensoep-20-minuten-op-tafel/