Rabarber koken
Schrijver: 
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 2 porties
 
Ingredi├źnten
  • 250 gram rabarber
  • 40-50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • klein scheutje water
Bereiding
  1. Was de rabarber goed en snijd in stukken van 2 cm
  2. Voeg een klein scheutje water toe en zet de pan met de deksel op de pan op het vuur
  3. Kook zachtjes 10-15 minuten tot de stukjes zacht zijn en uit elkaar vallen
  4. Roer de suiker en de kaneel erdoor en proef na
  5. Naar smaak eventueel iets meer suiker/kaneel toevoegen
Tips
Het water kan je ook vervangen door het sap van 1 sinaasappel Ook lekker om wat rozijntjes toe te voegen Mocht de rabarber toch te dun geworden zijn omdat je iets teveel water hebt toegevoegd, bind het dan af met wat in water opgeloste maïzena
Hoeveelheid: 2
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/rabarber-koken/