Broodpudding met rode bessen en amandel
Schrijver: 
Recept:: Nagerecht
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 4 personen
 
Ingrediënten
  • 3 lange plakken tramezzini brood (of ander brood/brioche)
  • 2 eieren
  • 250 ml room (kan eventueel ook met melk)
  • 2 a 3 eetlepels rietsuiker
  • 100 gram amandelspijs
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg in een cakeblik een plak tramezzini brood (of 2 sneden brood)
  3. Verdeel de helft van de aalbessen over het brood en bestrooi met 1 a 1½ eetlepel rietsuiker
  4. Leg er dan weer een laagje brood op en daarop weer een laagje aalbessen en 1 a 1 ½ eetlepel rietsuiker
  5. Leg er vervolgens het laatste laagje brood op.
  6. Roer het amandelspijs samen met de room (of melk) en de 2 eieren goed door elkaar en giet dit over het brood
  7. Duw het eventueel een beetje aan zodat al het brood volzuigt met het room/ei mengsel
  8. Bak het vervolgens ongeveer 30 minuten op 200 graden
Recipe by Kooktijdschrift.nl at http://kooktijdschrift.nl/broodpudding-met-rode-bessen-en-amandel/