Auberginetaartje met mozzarella, tomatensaus en pesto
Schrijver: 
Recept:: Bijgerecht
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 4 pers
 
Ingrediƫnten
  • 1 ei
  • 1 aubergine
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 1 bol mozzarella
  • 6 eetlepels tomatensaus (zie recept tomatensaus hierboven in de blogtekst)
  • 2 eetlepels pesto (zie recept hierboven in de blogtekst)
  • Bosje basilicum
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om in te frituren (ongeveer 4 a 5dl)
Bereiding
  1. Verhit de olie in een diepe pan (hapjespan)
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm
  4. Snijd de mozzarella in plakken
  5. Kluts het ei los samen met wat peper en zout en doe in een bakje of diep bord
  6. Leg de bloem op een bord en op een ander bord de paneermeel
  7. Paneer de aubergineplakken door ze eerst door het bloem te halen
  8. Overtollige bloem afschudden en dan goed door het eimengsel halen
  9. Haal ze vervolgens door de paneermeel en leg op een bord
  10. Zodra de olie op temperatuur is de plakken aubergine goudbruin bakken, dit duurt ongeveer 1 minuutje
  11. Pak een ovenschaal en maak torentjes van de aubergine, tomatensaus, mozzarella en basilicum door te beginnen met een plak aubergine, daarbovenop een eetlepel tomatensaus, een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum en dan weer een plak aubergine
  12. Ga zo door tot je 3 aubergineplakken op elkaar hebt
  13. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is
  14. Leg op een bord en besprenkel met de pesto
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/auberginetaartje-mozzarella-tomatensaus-pesto/