Gefrituurde mozzarella

Mozzarella word veel gegeten en dan vooral in Italië natuurlijk. We kennen allemaal wel de salade caprese met heerlijke buffelmozzarella, tomaat, goede olijfolie en basilicum. Maar wist je ook dat je mozzarella kon frituren? Lekker als voorgerecht of lunch op een regenachtige zondag? (al is dit voorgerechtje op een zonnige dag ook heerlijk).

Mozzarella

Als je mozzarella koopt kijk dan wel dat je echte buffel mozzarella koopt. Er zijn 2 soorten mozzarella, de mozzarella gemaakt uit buffelmelk en de mozzarella gemaakt van koeienmelk. Beiden zijn er ook in verschillende kwaliteiten. Koop dus niet de goedkoopste variant want je kunt beter 1 plakje goede mozzarella eten dan 3 plakken die van mindere kwaliteit zijn.

Gebruik dus een goede buffelmozzarella voor dit recept.

In dit recept zijn de basis tomatensaus en de pesto gebruikt.

Gefrituurde mozzarella recept

  • 3 bollen mozzarella
  • 4 eetlepels basis tomatensaus
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • Zout en peper
  • Olie om in te frituren (ongeveer 5 dl)

Gefrituurde mozzarella maken

  1. Verhit in een hapjespan de olie
  2. Verwarm de tomatensaus op een laag vuurtje
  3. Doe de 2 eieren in een bakje en sla ze los met een vork, meng er wat peper en zout doorheen
  4. Snijd de mozzarella in plakken van zo ongeveer 1 ½ cm
  5. Doe de bloem op een bord en haal de plakken mozzarella hier doorheen
  6. Doop ze daarna in het eimengsel en leg ze op het bord met paneermeel
  7. Druk de paneermeel goed aan zodat de mozzarella overal goed bedekt is met paneermeel
  8. Bak de mozzarella vervolgens in de hete olie in ongeveer 1 minuutje goudbruin
  9. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en leg op keukenpapier
  10. Bestrooi de mozzarella met wat zout
  11. Leg per persoon op een bord een lepel tomatensaus, trapsgewijs 3 plakken mozzarella en besprenkel de mozzarella met een eetlepel pesto
  12. Garneer met een takje basilicum

gefrituurde mozzarella

Gefrituurde mozzarella
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Warm voorgerecht
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 3 bollen mozzarella
  • 4 eetlepels basis tomatensaus
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • Zout en peper
  • Olie om in te frituren (ongeveer 5dl)
Bereiding
  1. Verhit in een hapjespan de olie
  2. Verwarm de tomatensaus op een laag vuurtje
  3. Doe de 2 eieren in een bakje en sla ze los met een vork, meng er wat peper en zout doorheen
  4. Snijd de mozzarella in plakken van zo ongeveer 1 ½ cm
  5. Doe de bloem op een bord en haal de plakken mozzarella hier doorheen
  6. Doop ze daarna in het eimengsel en leg ze op het bord met paneermeel
  7. Druk de paneermeel goed aan zodat de mozzarella overal goed bedekt is met paneermeel
  8. Bak de mozzarella vervolgens in de hete olie in ongeveer 1 minuutje goudbruin
  9. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en leg op keukenpapier
  10. Bestrooi de mozzarella met wat zout
  11. Leg per persoon op een bord een lepel tomatensaus, trapsgewijs 3 plakken mozzarella en besprenkel de mozzarella met een eetlepel pesto
  12. Garneer met een takje basilicum

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: