Goulash is een heerlijke Hongaarse stoofschotel die ik zelf het lekkerste vind om met rijst te eten maar met gekookte aardappelen of aardappelpuree kan het ook. Het is een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere volle smaak. Je gebruikt runderlappen, sukadelappen of riblappen voor de stoofschotel. De 1 houd van wat meer vet aan het vlees (geeft vaak een iets smeuiger, minder droog vlees) en de ander houd juist van magere runderlappen, kies gewoon wat je zelf het lekkerste vind. Haal het vlees even een klein uurtje van tevoren uit de koelkast, dan kan het vast op temperatuur komen, dat komt het vlees ten goede.
Wil jij zelf de lekkerste goulash maken? Lees dan snel verder want dit is het beste goulash recept dat je online zult vinden!
Tip: gebruik een goede braadpan om de goulash in te koken. Uit eigen ervaring weet ik dat dit echt wonderen doet, want met een verkeerde of versleten pan mislukt het recept. Ik gebruik zelf de klassieke BK Fortalit Braadpan. Een erg fijne pan die je bij Bol.com al voor slechts €37,50 kunt kopen via deze link.
Zet een pan op het vuur met een eetlepel boter en bak hier het vlees op hoog vuur ronddom bruin
Zet het vuur iets zachter en voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak even mee
Voeg dan de paprikapoeder toe en roer ook weer even door
Doe dan het blikje tomatenpuree erbij en de eetlepel bloem
Roer alles goed door elkaar en giet dan de rode wijn erbij en breng aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe en breng weer aan de kook
Laat het daarna zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, zet niet te hoog, het moet net zachtjes blijven pruttelen
Kijk na 2/2,5 uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door
Laat het net zolang pruttelen tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte van het vlees soms wel 3 uur duren)
Breng dan eventueel op smaak met zout en peper
Roerbak in een pan met wat olie dan de champignonpartjes voor enkele minuten en voeg die dan toe aan de goulash.
Eet de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet een pan op het vuur met een eetlepel boter en bak hier het vlees op hoog vuur ronddom bruin
Zet het vuur iets zachter en voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak even mee
Voeg dan de paprikapoeder toe en roer ook weer even door
Doe dan het blikje tomatenpuree erbij en de eetlepel bloem
Roer alles goed door elkaar en giet dan de rode wijn erbij en breng aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe en breng weer aan de kook
Laat het daarna zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, zet niet te hoog, het moet net zachtjes blijven pruttelen
Kijk na 2/2,5 uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door
Laat het net zolang pruttelen tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte van het vlees soms wel 3 uur duren)
Breng dan eventueel op smaak met zout en peper
Roerbak in een pan met wat olie dan de champignonpartjes voor enkele minuten en voeg die dan toe aan de goulash.
Eet de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen.
wil de goula,s maken ,maar welke rode wijn gebruik je daarvoor ?
We raden je daarom aan om te kiezen voor een stevige, krachtige rode wijn die vol van smaak is en de goulash nog meer tot zijn recht laat komen. Bijvoorbeeld een wijn van de Nebbiolo druif of een Syrah-gedomineerde Rhône wijn.
Gm
Ben de goulash aan het maken.
Nu staat er paprikapoeder, scherp en gerookt.
Vind dit niet meer terug in het recept. Ik snap wel dat het natuurlijk op het vlees moet. Maar het zou handiger zijn als vermeld wordt wanneer het toegevoegd moet worden.
Verder ruikt het heerlijk
Puntje 3