Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Goulash recept, zelf de lekkerste goulash maken

goulash

Goulash is een heerlijke Hongaarse stoofschotel die ik zelf het lekkerste vind om met rijst te eten maar met gekookte aardappelen of aardappelpuree kan het ook. Het is een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere volle smaak. Je gebruikt runderlappen, sukadelappen of riblappen voor de stoofschotel. De 1 houd van wat meer vet aan het vlees (geeft vaak een iets smeuiger, minder droog vlees) en de ander houd juist van magere runderlappen, kies gewoon wat je zelf het lekkerste vind. Haal het vlees even een klein uurtje van tevoren uit de koelkast, dan kan het vast op temperatuur komen, dat komt het vlees ten goede.

Wil jij zelf de lekkerste goulash maken? Lees dan snel verder want dit is het beste goulash recept dat je online zult vinden!

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadGemiddeld

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 15 minuten

Recept Goulash
 750 g runderlappen in blokjes gesneden (2 bij 2cm ongeveer)
 2 uien in blokjes gesneden
 3 rode paprika’s in blokjes gesneden
 3 knoflookteentjes fijngesneden
 250 ml rode wijn
 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 1 eetlepel pikante paprikapoeder
 1 eetlepel bloem
 1 klein bikje tomatenpuree
 2 laurierblaadjes
 500 ml runderbouillon (van bouillonblokje)
 150 g champignons in 4en gesneden
 1 eetlepel boter

Tip: gebruik een goede braadpan om de goulash in te koken. Uit eigen ervaring weet ik dat dit echt wonderen doet, want met een verkeerde of versleten pan mislukt het recept. Ik gebruik zelf de klassieke BK Fortalit Braadpan. Een erg fijne pan die je bij Bol.com al voor slechts €37,50 kunt kopen via deze link.

Goulash zelf maken
1

Zet een pan op het vuur met een eetlepel boter en bak hier het vlees op hoog vuur ronddom bruin

2

Zet het vuur iets zachter en voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak even mee

3

Voeg dan de paprikapoeder toe en roer ook weer even door

4

Doe dan het blikje tomatenpuree erbij en de eetlepel bloem

5

Roer alles goed door elkaar en giet dan de rode wijn erbij en breng aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe en breng weer aan de kook

6

Laat het daarna zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, zet niet te hoog, het moet net zachtjes blijven pruttelen

7

Kijk na 2/2,5 uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door

8

Laat het net zolang pruttelen tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte van het vlees soms wel 3 uur duren)

9

Breng dan eventueel op smaak met zout en peper

10

Roerbak in een pan met wat olie dan de champignonpartjes voor enkele minuten en voeg die dan toe aan de goulash.

11

Eet de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Ingrediënten

Recept Goulash
 750 g runderlappen in blokjes gesneden (2 bij 2cm ongeveer)
 2 uien in blokjes gesneden
 3 rode paprika’s in blokjes gesneden
 3 knoflookteentjes fijngesneden
 250 ml rode wijn
 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 1 eetlepel pikante paprikapoeder
 1 eetlepel bloem
 1 klein bikje tomatenpuree
 2 laurierblaadjes
 500 ml runderbouillon (van bouillonblokje)
 150 g champignons in 4en gesneden
 1 eetlepel boter

Aanwijzingen

Goulash zelf maken
1

Zet een pan op het vuur met een eetlepel boter en bak hier het vlees op hoog vuur ronddom bruin

2

Zet het vuur iets zachter en voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak even mee

3

Voeg dan de paprikapoeder toe en roer ook weer even door

4

Doe dan het blikje tomatenpuree erbij en de eetlepel bloem

5

Roer alles goed door elkaar en giet dan de rode wijn erbij en breng aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe en breng weer aan de kook

6

Laat het daarna zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, zet niet te hoog, het moet net zachtjes blijven pruttelen

7

Kijk na 2/2,5 uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door

8

Laat het net zolang pruttelen tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte van het vlees soms wel 3 uur duren)

9

Breng dan eventueel op smaak met zout en peper

10

Roerbak in een pan met wat olie dan de champignonpartjes voor enkele minuten en voeg die dan toe aan de goulash.

11

Eet de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Goulash Recept, Zelf De Lekkerste Goulash Maken

De BK Fortalit Braadpan in verschillende groottes:

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!