Hartige taart met courgette en feta

Courgette is een veelzijdige groente, je kunt courgettes goed grillen en bijvoorbeeld gebruiken in een salade, je kunt courgette roerbakken, in de oven bereiden, vullen met een lekkere vulling maar dus ook verwerken in een quiche met courgette. In deze quiche heb ik geraspte rauwe courgette gebruikt. Op zich een redelijk makkelijke en snel te maken quiche die zowel warm als koud goed te eten is. Heb je dus nog een stuk over dan is het ook lekker om als lunch mee te nemen naar je werk of in kleine stukjes is deze quiche ook lekker als hapje bij de borrel.

Hartige taart met courgette het recept

  • 5 eieren
  • 600 gram courgette geraspt
  • 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olie van zongedroogde tomaatjes
  • 8 kastanjechampigons in stukjes
  • 200 gram feta
  • 4 takjes verse tijmblaadjes (afgeritst van het steeltje) of ongeveer ¾ theelepel gedroogde tijm)
  • mespuntje chilipoeder (optioneel)
  • 75 gram geraspte parmezaan
  • zout en peper
  • 2 of 3 tomaten
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Hartige taart met courgette 1

Verwarm de oven voor op 175 graden

Hartige taart met courgette maken

  1. Rasp de courgette in een keukenmachine
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de kastanje champignons in vieren of 8en als het grote champignons zijn
  3. Rasp de parmezaanse kaas en snijd de feta in blokjes
  4. Meng nu in een mengkom de eieren met de tijm, wat zout en peper en eventueel de chilipoeder
  5. Roer door en meng dan de bloem erdoor
  6. Roer nogmaals goed door en voeg daarna de geraspte courgette, de feta, kastanje champignons en de zongedroogde tomatenreepjes toe en roer door
  7. Vet een bakblik in (ik had een brownieblik van 20 bij 25 cm maar je kunt ook een rond bakblik of eventueel een cakeblik gebruiken
  8. Giet het mengsel erin en snijd de tomaten in dunne plakjes
  9. Bedek het courgettemengsel met de plakjes tomaat en strooi hier de geraspte parmezaanse kaas overheen
  10. Zet in de oven voor 45-50 minuten

Hartige taart met courgette

Eet smakelijk

Hartige taart met courgette en feta
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Hartige taart
Hoeveelheid: 1 hartige taart
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 600 gram courgette geraspt
  • 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olie van zongedroogde tomaatjes
  • 8 kastanjechampigons in stukjes
  • 200 gram feta
  • 4 takjes verse tijmblaadjes (afgeritst van het steeltje) of ongeveer ¾ theelepel gedroogde tijm)
  • mespuntje chilipoeder (optioneel)
  • 75 gram geraspte parmezaan
  • zout en peper
  • 2 of 3 tomaten
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Rasp de courgette in een keukenmachine
  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de kastanje champignons in vieren of 8en als het grote champignons zijn
  4. Rasp de parmezaanse kaas en snijd de feta in blokjes
  5. Meng nu in een mengkom de eieren met de tijm, wat zout en peper en eventueel de chilipoeder
  6. Roer door en meng dan de bloem erdoor
  7. Roer nogmaals goed door en voeg daarna de geraspte courgette, de feta, de kastanje champignons en de zongedroogde tomatenreepjes toe en roer door
  8. Vet een bakblik in (ik had een brownieblik van 20 bij 25 cm maar je kunt ook een rond bakblik of eventueel een cakeblik gebruiken
  9. Giet het mengsel erin en snijd de tomaten in dunne plakjes
  10. Bedek het courgettemengsel met de plakjes tomaat en strooi hier de geraspte parmezaanse kaas overheen
  11. Zet in de oven voor 45-50 minuten

 

1 reactie
  1. Spruijt says

    Voor een groep van 12 vrouwen wil ik jullue hartige taart maken. Echter zie ik nergens op hoeveel personen dit recept betrekking heeft

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: