Havermout repen

Zelf havermout repen maken is een fluitje van een cent. Deze havermoutrepen zijn super lekker. Door de geschaafde appel, banaan, noten en rozijnen hebben deze repen een heerlijke “bite”. Door toevoeging van “natte” ingrediënten zoals appel en banaan zijn dit geen krokante havermout repen maar heerlijke stevige repen die goed vullen. Voor de noten kun je gebruiken wat je zelf lekker vind, ik gebruikte wat amandel, walnoot en hazelnoot.

Havermout repen recept

  • 100 gram havervlokken
  • 150 gram noten (gemengd)
  • 50 gram rozijnen
  • rasp van 1 citroen (bij voorkeur biologische)
  • rasp van 1 sinaasappel ( bij voorkeur biologische)
  • 2 el kaneel
  • 20 gram honing
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kokos
  • 1 rijpe banaan
  • 4 el water
  • 1 el olijfolie
  • 1 appel

Havermout repen maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakblik (ik had een brownieblik) met bakpapier
  3. Pureer de banaan in de blender of keukenmachine of prak fijn
  4. Rasp de appel en roer door de banaan
  5. Voeg het ei en de honing toe en roer nogmaals goed door
  6. Voeg 4 eetlepels water en 1 eetlepel olijfolie toe
  7. Was de sinaasappel en citroen heel goed en rasp de schil van beiden boven het mengsel
  8. Neem 150 gram gemengde noten en hak die fijn met de hand of in de keukenmachine en voeg bij het banaan appel mengsel
  9. Roer nu de overige ingrediënten (kaneel, kokos, rozijnen en de havermout) door het mengsel
  10. Het is een vrij stevig mengsel, stort dit mengsel in het bakblik en druk met een lepel of je handen goed aan zodat het een stevige plak van 2cm dik word.
  11. Is je brownie vorm te groot gebruik dan de helft van het bakblik, je kunt het mengsel makkelijk vormen met je hand
  12. Bak de repen in de oven af in ongeveer 30-35 minuten
  13. Laat afkoelen en snijd in repen

havermoutrepen

4.0 from 1 reviews
Havermout repen
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Hoeveelheid: 8-10 repen
Ingrediënten
  • 100 gram havervlokken
  • 150 gram noten (gemengd)
  • 50 gram rozijnen
  • rasp van 1 citroen (bij voorkeur biologische)
  • rasp van 1 sinaasappel ( bij voorkeur biologische)
  • 2 el kaneel
  • 20 gram honing
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kokos
  • 1 rijpe banaan
  • 4 el water
  • 1 el olijfolie
  • 1 appel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakblik (ik had een brownieblik) met bakpapier
  3. Pureer de banaan in de blender of keukenmachine of prak fijn
  4. Rasp de appel en roer door de banaan
  5. Voeg het ei en de honing toe en roer nogmaals goed door
  6. Voeg 4 eetlepels water en 1 eetlepel olijfolie toe
  7. Was de sinaasappel en citroen heel goed en rasp de schil van beiden boven het mengsel
  8. Neem 150 gram gemengde noten en hak die fijn met de hand of in de keukenmachine en voeg bij het banaan appel mengsel
  9. Roer nu de overige ingrediënten (kaneel, kokos, rozijnen en de havermout) door het mengsel
  10. Het is een vrij stevig mengsel, stort dit mengsel in het bakblik en druk met een lepel of je handen goed aan zodat het een stevige plak van 2cm dik word.
  11. Is je brownie vorm te groot gebruik dan de helft van het bakblik, je kunt het mengsel makkelijk vormen met je hand
  12. Zet nu in de oven voor 30-35 minuten
  13. Laat afkoelen en snijd in repen

 

 

 

2 Reacties
  1. Sterre says

    Zelf vond ik de repen erg lekker, goede smaak combinatie, en niet te zoet.
    Wel waren mijn repen alleen wat zacht, niet echt crunchy ofzo.
    Maar misschien hoort dat ook wel gewoon!
    Heerlijk bij een kopje thee of voor na het sporten 😉

    1. Kooktijdschrift says

      Goed te horen dat je de havermout repen ook lekker vind, het zijn inderdaad geen krokante repen dus dat klopt:)

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: