Hazelnoot schuimgebak, meringuerol met mokka

Ik ben dol op hazelnoten en op meringue en al helemaal op de combinatie van de 2 . Dit is een snelle variant op een hazelnoot schuimtaart, een hazelnoot meringuerol met mokka en hazelnoten. Snel en makkelijk te maken maar zeker niet minder lekker. Uit 1 recept haal je ongeveer 7-8 plakken. Het lekkerste is het toch wel als je de hazelnoten vers gebrand van de markt haalt, de hazelnoten zijn dan nog warm, ruiken heerlijk en hebben een lekkere hazelnootsmaak. Heb je geen verse hazelnoten rooster de hazelnoten dan enkele minuten in de voorverwarmde oven, ze geven dan meer smaak af waardoor de hazelnootmeringue nog lekkerder word.

Hazelnoot schuimgebak recept

  • 4 eiwitten
  • 250 gram suiker plus wat extra
  • 1tl maïzena
  • 1tl azijn
  • 100 gram hazelnoten fijngehakt in een keukenmachine
  • 250ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje slagroom versteviger (klopfix)
  • 1 zakje oploskoffie mokka

Hazelnoot schuimgebak maken

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Klop de 4 eiwitten in een vetvrije beslagkom stijf
  3. Als het eiwit al aardige pieken vormt giet dan de suiker er al kloppend bij
  4. Klop het eiwit tot je de beslagkom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit loopt
  5. Voeg dan de theelepel maïzena en de theelepel azijn toe en mix erdoor
  6. Als laatste roer je de 80 gram gehakte hazelnoten erdoor (20 gram achterhouden)
  7. Neem een bakplaat van ongeveer 33cm bij 23cm en leg er een vel bakpapier op
  8. Verdeel het eiwitmengsel over de plaat in een rechthoek en strijk glad
  9. Zet in de oven voor 18 minuten
  10. Zet na 11 minuten de oven op 160 graden (totaal dus 11 minuten op 190 graden en 7 minuten op 160 graden)
  11. Leg in de tussentijd een theedoek op het aanrecht met daarop een vel bakpapier
  12. Strooi wat suiker op het bakpapier ter grootte van de plaat eiwit die in de oven staat
  13. Als het eiwit (meringue) uit de oven komt kiep je die plat op het besuikerde bakpapier die op een theedoek ligt
  14. Het bakpapier waarop de meringue gebakken is laat je ook gewoon zitten
  15. Laat de meringue afkoelen voor 2 uur
  16. Nu kun je de bovenste laag bakpapier en voorzichtig aftrekken
  17. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en het zakje klopfix stijf
  18. Voeg als laatste het zakje mokka oploskoffie toe
  19. Smeer de meringue rol in met het slagroom/mokkamengsel
  20. Strooi er de laatste gehakte hazelnoten overheen
  21. Rol de meringue nu voorzichtig op met behulp van de theedoek
  22. Snijd er vervolgens plakken van
    Eet smakelijk
  23. Hazelnoot schuimgebak, meringuerol met mokka
Hazelnoot schuimgebak, meringuerol met mokka
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Gebak/Taart
Hoeveelheid: 7-8
Ingrediënten
  • 4 eiwitten
  • 250 gram suiker plus wat extra
  • 1tl maïzena
  • 1tl azijn
  • 100 gram hazelnoten fijngehakt in een keukenmachine
  • 250ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje slagroom versteviger (klopfix)
  • 1 zakje oploskoffie mokka
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Klop de 4 eiwitten in een vetvrije beslagkom stijf
  3. Als het eiwit al aardige pieken vormt giet dan de suiker er al kloppend bij
  4. Klop het eiwit tot je de beslagkom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit loopt
  5. Voeg dan de theelepel maïzena en de theelepel azijn toe en mix erdoor
  6. Als laatste roer je de 80 gram gehakte hazelnoten erdoor (20 gram achterhouden)
  7. Neem een bakplaat van ongeveer 33cm bij 23cm en leg er een vel bakpapier op
  8. Verdeel het eiwitmengsel over de plaat in een rechthoek en strijk glad
  9. Zet in de oven voor 18 minuten
  10. Zet na 11 minuten de oven op 160 graden (totaal dus 11 minuten op 190 graden en 7 minuten op 160 graden)
  11. Leg in de tussentijd een theedoek op het aanrecht met daarop een vel bakpapier
  12. Strooi wat suiker op het bakpapier ter grootte van de plaat eiwit die in de oven staat
  13. Als het eiwit (meringue) uit de oven komt kiep je die plat op het besuikerde bakpapier die op een theedoek ligt
  14. Het bakpapier waarop de meringue gebakken is laat je ook gewoon zitten
  15. Laat de meringue afkoelen voor 2 uur
  16. Nu kun je de bovenste laag bakpapier en voorzichtig aftrekken
  17. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en het zakje klopfix stijf
  18. Voeg als laatste het zakje mokka oploskoffie toe
  19. Smeer de meringue rol in met het slagroom/mokkamengsel
  20. Strooi er de laatste gehakte hazelnoten overheen
  21. Rol de meringue nu voorzichtig op met behulp van de theedoek
  22. Snijd er vervolgens plakken van
  23. Eet smakelijk

 

 

Geen reacties mogelijk