Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Indische gehaktballetjes

Indische gehaktballetjes

Deze pittige Indische gehaktballetjes kun je als hapje eten of als onderdeel van een maaltijd met wat rijst en groenten. Als hapje op een verjaardag doen ze het ook erg goed.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten15 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten

Ingrediënten
 250 g rundergehakt (half om half gehakt kan ook)
 1 rode peper fijngesneden
 1 ui gesnipperd
 ½ theelepel zout en peper
 2 teentjes knoflook fijngesneden
 ½ cm verse gember fijngehakt
 5 eetlepel chilisaus
 100 ml ketjap manis
 2 bosuitjes gesneden
 1 theelepel sesamzaadjes
 olie/boter

Indische gehaktballetjes maken
1

Meng het gehakt samen met de helft van de gesnipperde ui, de knoflook, het pepertje en de gember goed door elkaar.

2

Breng op smaak met een ½ theelepel zout en wat peper.

3

Voeg ook 3 eetlepels van de ketjap toe en kneed nogmaals goed door.

4

Maak er nu kleine balletjes van.

5

Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olie/boter toe genoeg om de balletjes in te bakken.

6

Als de balletjes rondom mooi bruin gebakken zijn voeg dan de rest van de gesnipperde ui toe en bak kort even mee.

7

Voeg nu de rest van de ketjap manis toe en de chilisaus en de helft van de bosui.

8

Laat de balletjes gehakt hier langzaam in garen.

9

Bestrooi voor het serveren met de overgebleven ringetjes bosui en de sesamzaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 g rundergehakt (half om half gehakt kan ook)
 1 rode peper fijngesneden
 1 ui gesnipperd
 ½ theelepel zout en peper
 2 teentjes knoflook fijngesneden
 ½ cm verse gember fijngehakt
 5 eetlepel chilisaus
 100 ml ketjap manis
 2 bosuitjes gesneden
 1 theelepel sesamzaadjes
 olie/boter

Aanwijzingen

Indische gehaktballetjes maken
1

Meng het gehakt samen met de helft van de gesnipperde ui, de knoflook, het pepertje en de gember goed door elkaar.

2

Breng op smaak met een ½ theelepel zout en wat peper.

3

Voeg ook 3 eetlepels van de ketjap toe en kneed nogmaals goed door.

4

Maak er nu kleine balletjes van.

5

Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olie/boter toe genoeg om de balletjes in te bakken.

6

Als de balletjes rondom mooi bruin gebakken zijn voeg dan de rest van de gesnipperde ui toe en bak kort even mee.

7

Voeg nu de rest van de ketjap manis toe en de chilisaus en de helft van de bosui.

8

Laat de balletjes gehakt hier langzaam in garen.

9

Bestrooi voor het serveren met de overgebleven ringetjes bosui en de sesamzaadjes.

Indische gehaktballetjes

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!