Kip met Garam Masala kokos saus

Kip met Garam Masala saus gemaakt van kokosmelk. Garam Masala is een mengsel van geroosterde specerijen en word veel gebruikt in de Indiase keuken. Dit is een makkelijk recept en is zo gemaakt. Ik heb er zelf wat ui, knoflook, paprika en champignons in gedaan maar met de groenten kun je zelf natuurlijk variëren.

Kip met garam masala recept 

Voor 4 personen 

  • 400 gram kipfilet in reepjes gesneden (of kipdijfilet)
  • 1 ui in halve ringen of blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 paprika in blokjes of reepjes
  • ½ bakje kastanjechampignons in halve plakjes gesneden
  • 4 theelepels garam masala
  • ½ kipbouillon blokje
  • 1 blikje kokosmelk van 400ml
  • 2 eetlepels bloem

Kip garam masala maken

  1. Zet een hapjespan (of koekenpan) op het vuur met wat olie
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur een minuutje
  3. Voeg nu de reepjes kipfilet toe en bak op zacht vuur rondom bruin
  4. Doe er dan de paprika en champignons bij en bak een paar minuutjes mee
  5. Voeg dan 4 theelepels garam masala toe en bak even zachtjes mee zodat de smaak loskomt
  6. Voeg dan de bloem toe en roer even een minuutjes door
  7. Blus nu af met de kokosmelk en breng langzaam aan de kook
  8. Voeg een half kippenbouillon blokje toe en proef na
  9. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper
  10. Mocht de saus iets te dik worden voeg dan wat bouillon of een paar eetlepels water toe

Eet met een lekkere komkommersalade en wat gekookte rijst

Kip met Garam Masala kokos saus
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
  • 400 gram kipfilet in reepjes gesneden (of kipdijfilet)
  • 1 ui in halve ringen of blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 paprika in blokjes of reepjes
  • ½ bakje kastanjechampignons in halve plakjes gesneden
  • 3 á 4 theelepels Garam Masala
  • ½ kipbouillon blokje
  • 1 blikje kokosmelk van 400 ml
  • 2 eetlepels bloem
Bereiding
  1. Zet een hapjespan (of koekenpan) op het vuur met wat olie
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur een minuutje
  3. Voeg nu de reepjes kipfilet toe en bak op zacht vuur rondom bruin
  4. Doe er dan de paprika en champignons bij en bak een paar minuutjes mee
  5. Voeg dan 3 á 4 theelepels Garam Masala toe en bak even zachtjes mee zodat de smaak loskomt
  6. Voeg dan de bloem toe en roer even een minuutjes door
  7. Blus nu af met de kokosmelk en breng langzaam aan de kook
  8. Voeg een half kippenbouillon blokje toe en proef na
  9. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper
  10. Mocht de saus iets te dik worden voeg dan wat bouillon of een paar eetlepels water toe

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: