Kletskoppen, Ouderwets Nederlands koekje

Kletskoppen

Wie kent de oerhollandse kletskoppen niet. Het heerlijke knapperige koekje waar je van wil blijven eten is echt zo makkelijk om te maken terwijl weinig mensen dit ook daadwerkelijk doen. Het is bijna nog sneller om ze zelf te bakken dan dat je naar de winkel gaat om een pakje te kopen… Heb je de kletskoppen zelf gemaakt maak dan ook eens een keer deze spritsen, ook al zo een ouderwets Hollands koekje.

Mocht je dus zin hebben in dit koekje maak ze de volgende keer dan echt zelf, ze zijn heerlijk.

Kletskoppen recept

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram roomboter (zacht)
  • mespuntje kaneel
  • mespuntje zout
  • 30 gram amandelschaafsel (of hele witte amandelen fijngehakt)
  • 50 gram bloem
  • 20 gram melk

Kletskoppen maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Meng de zachte boter met de basterdsuiker, de kaneel en het zout door elkaar
  4. Voeg het amandelschaafsel toe en dan de gezeefde bloem
  5. Roer weer goed door en voeg dan de melk toe
  6. Roer nogmaals goed door
  7. Maak nu kleine bergjes van het mengsel op de bakplaat, let hierbij op dat de koekjes nog erg uitlopen, bak ongeveer 6-8 koekjes per keer op de bakplaat
  8. Bak de koekjes in 6-8 minuten goudbruin en haal ze dan uit de oven
  9. De koekjes zijn nu nog bijna vloeibaar, ze worden harder naarmate ze afkoelen.
  10. Halverwege dat proces kun je het koekje nog vormen, maak er bijvoorbeeld hoorntjes van die je vult met room of maak er schuitjes van die je vult met een mousse voor een dessert.

Kletskoppen

Kletskoppen, Ouderwets Nederlands koekje
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Koekjes
Ingrediënten
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram roomboter (zacht)
  • mespuntje kaneel
  • mespuntje zout
  • 30 gram amandelschaafsel (of hele witte amandelen fijngehakt)
  • 50 gram bloem
  • 20 gram melk
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Meng de zachte boter met de basterdsuiker, de kaneel en het zout door elkaar
  4. Voeg het amandelschaafsel toe en dan de gezeefde bloem
  5. Roer weer goed door en voeg dan de melk toe
  6. Roer nogmaals goed door
  7. Maak nu kleine bergjes van het mengsel op de bakplaat, let hierbij op dat de koekjes nog erg uitlopen, bak ongeveer 6-8 koekjes per keer op de bakplaat
  8. Bak de koekjes in 6-8 minuten goudbruin en haal ze dan uit de oven
  9. De koekjes zijn nu nog bijna vloeibaar, ze worden harder naarmate ze afkoelen.
  10. Halverwege dat proces kun je het koekje nog vormen, maak er bijvoorbeeld hoorntjes van die je vult met room of maak er schuitjes van die je vult met een mousse voor een dessert.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: