Panna cotta met kokos en ananas compote

Kokos en ananas is denk ik 1 van de lekkerste combinaties die er zijn, beiden lekker tropisch en zo smaakt dit dessert ook. Tropisch. Als je dit toetje eet waan je jezelf op een tropisch strand, goddelijk lekker, tenminste dat vind ik. Je moet natuurlijk wel van kokos en ananas houden (wie doet dat nou niet?). Goed panna cotta met ananas compote dus.Panna cotta is normaal niks meer dan room, suiker, vanillestokje en wat gelatine. In dit recept is de helft van de room vervangen door kokosmelk en heb ik geen vanillestokje toegevoegd maar heb je ze in huis dan zou ik zeggen lekker het merg (binnenste) van 1 vanillestokje mee koken met de room/kokosmelk.

Panna cotta recept

  • 200 ml kokosmelk
  • 200ml room
  • 75 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Ananas compote

  • ½ ananas in stukjes
  • 4 eetlepels suiker
  • sap van een halve citroen
  • 100ml verse sinaasappelsap

Panna cotta maken

  1. Leg de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
  2. Doe in een steelpan de room, de kokosmelk en de suiker
  3. Breng het geheel aan de kook
  4. Knijp vervolgende de gelatineblaadjes uit en voeg bij het warme room/kokosmelk mengsel
  5. Roer goed door
  6. Verdeel de panna cotta nu in 4 of 5 kleine schaaltjes en zet weg in de koelkast voor minimaal 6 uur

Ananas compote maken

  1. Doe de ananas samen met de suiker in een pan en zet op laag vuur tot de suiker smelt en langzaam bruin word (carameliseerd)
  2. Voeg dan de citroensap en de sinaasappelsap toe en laat het zachtjes inkoken tot er een wat dikkere compote ontstaat
  3. Laat de compote dan afkoelen

Serveer de kokos panna cotta met een schep ananas compote erbovenop

 


Panna cotta met kokos en ananas compote
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Panna cotta met kokos en ananas compote
Hoeveelheid: 4-5 porties
Ingrediënten
  • Panna cotta recept
  • 200 ml kokosmelk
  • 200ml room
  • 75 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • Ananas compote
  • ½ ananas in stukjes
  • 4 eetlepels suiker
  • sap van een halve citroen
  • 100ml verse sinaasappelsap
Bereiding
  1. Panna cotta maken
  2. Leg de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
  3. Doe in een steelpan de room, de kokosmelk en de suiker
  4. Breng het geheel aan de kook
  5. Knijp vervolgende de gelatineblaadjes uit en voeg bij het warme room/kokosmelk mengsel
  6. Roer goed door
  7. Verdeel de panna cotta nu in 4 of 5 kleine schaaltjes en zet weg in de koelkast voor minimaal 6 uur
  8. Ananas compote maken
  9. Doe de ananas samen met de suiker in een pan en zet op laag vuur tot de suiker smelt en langzaam bruin word (carameliseerd)
  10. Voeg dan de citroensap en de sinaasappelsap toe en laat het zachtjes inkoken tot er een wat dikkere compote ontstaat
  11. Laat de compote dan afkoelen
  12. Serveer de kokos panna cotta met een schep ananas compote erbovenop

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: