Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Pannenkoekenbeslag

pannenkoekenbeslag

Pannenkoekenbeslag kun je makkelijk en snel zelf maken, je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig om pannenkoekenbeslag te maken. ( 5 als je de olie ook meerekent) Daarnaast voeg ik zelf ook graag een scheutje stroop toe aan het beslag, dan krijgen de pannenkoeken een mooi bruin kleurtje bij het bakken, dit is optioneel. Zoals je ziet het recept voor pannenkoeken is super makkelijk dus geen reden meer om een kant en klaar pak te gebruiken.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten12 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd40 minuten

Ingrediënten
 250 g bloem
 500 ml mlek
 2 eieren
 1 theelepel zout
 scheutje zonnebloem olie of neutrale olijfolie

Pannenkoekenbeslag
1

Neem een beslagkom en giet hier de melk, de eieren en het zout in.

2

Roer goed door.

3

Voeg de gezeefde bloem toe aan het melk/ei mengsel en roer het tot een glad beslag.

4

Voeg een scheutje neutrale olijf olie of zonnebloemolie aan het beslag toe en roer goed door.

5

Het pannenkoeken beslag is nu klaar voor gebruik

Pannenkoeken bakken
6

Zet een koekenpan op het vuur en voeg een klein klontje boter toe.

7

Als de pan heet is en de boter gesmolten schep dan met een pollepel wat beslag in de pan, rol de pan heen en weer zodat het pannenkoekenbeslag verdeeld word.

8

Bak 1 kant van de pannenkoek mooi bruin en draai deze dan om, bak de andere kant en leg de pannenkoek op een bord en leg daarbovenop een ander bord omgekeerd erop, zo blijven de pannenkoeken warm tot de alle andere pannenkoeken gebakken hebt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 g bloem
 500 ml mlek
 2 eieren
 1 theelepel zout
 scheutje zonnebloem olie of neutrale olijfolie

Aanwijzingen

Pannenkoekenbeslag
1

Neem een beslagkom en giet hier de melk, de eieren en het zout in.

2

Roer goed door.

3

Voeg de gezeefde bloem toe aan het melk/ei mengsel en roer het tot een glad beslag.

4

Voeg een scheutje neutrale olijf olie of zonnebloemolie aan het beslag toe en roer goed door.

5

Het pannenkoeken beslag is nu klaar voor gebruik

Pannenkoeken bakken
6

Zet een koekenpan op het vuur en voeg een klein klontje boter toe.

7

Als de pan heet is en de boter gesmolten schep dan met een pollepel wat beslag in de pan, rol de pan heen en weer zodat het pannenkoekenbeslag verdeeld word.

8

Bak 1 kant van de pannenkoek mooi bruin en draai deze dan om, bak de andere kant en leg de pannenkoek op een bord en leg daarbovenop een ander bord omgekeerd erop, zo blijven de pannenkoeken warm tot de alle andere pannenkoeken gebakken hebt.

Pannenkoekenbeslag

Pannenkoeken bewaren of invriezen 

Pannenkoeken kun je in de koelkast wel 2 dagen bewaren, wil je ze langer bewaren dan zou ik ze invriezen. Verpak ze dan luchtdicht in een diepvrieszak of in aluminiumfolie en leg tussen iedere pannenkoek een stukje bakpapier dan plakken ze niet aan elkaar vast.

Pannenkoeken opwarmen

Pannenkoeken kun je in de magnetron, koekenpan, op een pannenkoeken pan of oven opwarmen.

Oven: Leg de pannenkoeken afgedekt (met aluminiumfolie) 15 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden

Magnetron: Afhankelijk van de hoeveelheid 1 of 2 minuutjes in de magnetron op max 800 watt (wel afdekken de pannenkoeken met bv magnetronfolie)

Koekenpan: Verwarm een koekenpan op het vuur eventueel met een heeel klein beetje boter of ingevet met wat olie, leg de pannenkoek erin en verwarm aan beiden kanten op laag vuur tot ze lekker warm zijn.

Tips:

  • Voeg een scheutje stroop toe aan het beslag, zo krijg je een mooi bruin kleurtje aan de pannenkoeken en het smaakt ook heerlijk
  • Voeg wat kaneel toe aan het pannenkoeken beslag
  • Voor appelpannenkoeken rasp een appel en voeg deze aan het beslag toe samen met wat kaneel
  • Zet een pan met water op het vuur, leg hier een bord op en leg de gebakken pannenkoeken opgestapeld op het bord en dek deze af met een omgekeerd diep bord. Zo blijven de pannenkoeken warm bij het bakken van grote hoeveelheden pannenkoeken.

Pannenkoeken te vet?

Heb je hele vette pannenkoeken na het bakken? Zorg dan dat de boter of de olie waar je de pannenkoeken in bakt goed warm is voor je het beslag erin doet, het beslag moet direct stollen/dicht schroeien zodat niet al de boter/olie opgezogen word door de pannenkoek. Verhit je pan dus meer maar zorg ook weer dat het niet verbrand.

Klontjes in pannenkoeken beslag

Klontjes in je pannenkoeken beslag zin niet erg, roer het beslag goed door en blijven er toch nog wat klontjes inzetten is dat niet erg, die verdwijnen bij het bakken vanzelf en zie je straks niks meer van.

Maak ook eens pompoen pannenkoeken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!