Perentaart met amandel en pecannoten

Perentaart met amandel en pecannoten

Ik ben dol op peer en pecannoten en die 2 zijn ook nog eens een hele goede combinatie dus tijd voor een taartje met peer en pecannoten.

Perentaart recept 

  • 200 gram bloem
  • 200 gram fijne suiker (2x 100 apart gram nodig)
  • 2 theelepels kardemon
  • 100 gram boter in blokjes
  • 1 ei los geklopt
  • ½ sinaasappel
  • 125 ml slagroom (100 ml plus 25 ml apart houden om mee in te smeren)
  • 4 grote peren
  • snuf zout
  • 40 gram pecannoten ongezouten
  • 4 eetlepels sinaasappel jam 

Peer amandeltaart 1

Perentaart maken 

  1. Meng in een kom de bloem met 1x 100 gram suiker, een snuf zout en de kardemon door elkaar
  2. Voeg de boter toe, 3 eetlepels ei en 1 eetlepel water en kneed alles tot een soepele deegbal
  3. Pak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast
  4. Pers de sinaasappel uit en snijd de helft van de schil in dunne reepjes (zorg dat je het wit van de binnenkant van de schil niet gebruikt, dit is bitter), je moet de sinaasappel dus dun schillen
  5. Zet de sinaasappelschillen met ruim water op en breng aan de kook, giet ze daarna af
  6. Breng 100 ml water met de andere 100 gram suiker aan de kook en leg hier de sinaasappelschillen in en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de schillen glazig worden. Giet ze daarna af door een zeef
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat
  8. Meng in een kom de amandelspijs met 100 ml room, 3 eetlepels sinaasappelsap en 3 eetlepels ei en 1 eetlepel bloem goed door elkaar
  9. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd de peren in 8 parten
  10. Strooi wat bloem op je werkbank en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30cm en leg deze op het bakpapier
  11. Verdeel het amandelspijsmengsel eroverheen maar laat 6cm van de rand vrij
  12. Leg de peren in een cirkel op het amandelmengsel en vouw de rand zo dat je een opstaande rand krijgt
  13. Verdeel de pecannoten over de taart en bestrijk het deeg met de overgebleven room
  14. Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar
  15. Zodra de taart uit de oven komt direct met de sinaasappel jam bestrijken en de sinaasappel schilletjes erover verdelen

peer amandeltaart

Bron: Dirk.nl

Perentaart met amandel en pecannoten
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Taart
Hoeveelheid: 1 taart
Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 200 gram fijne suiker (2x 100 apart gram nodig)
  • 2 theelepels kardemon
  • 100 gram boter in blokjes
  • 1 ei los geklopt
  • ½ sinaasappel
  • 125 ml slagroom (100 ml plus 25 ml apart houden om mee in te smeren)
  • 4 grote peren
  • snuf zout
  • 40 gram pecannoten ongezouten
  • 4 eetlepels sinaasappel jam
Bereiding
  1. Meng in een kom de bloem met 1x 100 gram suiker, een snuf zout en de kardemon door elkaar
  2. Voeg de boter toe, 3 eetlepels ei en 1 eetlepel water en kneed alles tot een soepele deegbal
  3. Pak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast
  4. Pers de sinaasappel uit en snijd de helft van de schil in dunne reepjes (zorg dat je het wit van de binnenkant van de schil niet gebruikt, dit is bitter), je moet de sinaasappel dus dun schillen
  5. Zet de sinaasappelschillen met ruim water op en breng aan de kook, giet ze daarna af
  6. Breng 100 ml water met de andere 100 gram suiker aan de kook en leg hier de sinaasappelschillen in en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de schillen glazig worden. Giet ze daarna af door een zeef
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat
  8. Meng in een kom de amandelspijs met 100 ml room, 3 eetlepels sinaasappelsap en 3 eetlepels ei en 1 eetlepel bloem goed door elkaar
  9. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd de peren in 8 parten
  10. Strooi wat bloem op je werkbank en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm en leg deze op het bakpapier
  11. Verdeel het amandelspijsmengsel eroverheen maar laat 6 cm van de rand vrij
  12. Leg de peren in een cirkel op het amandelmengsel en vouw de rand zo dat je een opstaande rand krijgt
  13. Verdeel de pecannoten over de taart en bestrijk het deeg met de overgebleven room
  14. Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar
  15. Zodra de taart uit de oven komt direct met de sinaasappel jam bestrijken en de sinaasappel schilletjes erover verdelen

 

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: