Pompoen koekjes

Bij pompoen denk je misschien niet direct aan koekjes maar deze pompoen koekjes moet je echt een keer proberen. De zoete smaak van de pompoen samen met de vanille en de kruidige specerijen die in de koekkruiden zit maken dit koekje extra lekker.

Pompoen koekjes recept

200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel koekkruiden
1 vanillestokje
1 eiwit + 1 dooier
200 gram pompoen, in blokjes zonder schil
75 gram ongezouten zachte boter
90 gram fijne suiker
Poedersuiker om te bestrooien

Pompoenkoekjes maken

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Zet de pompoen met een klein beetje water en het opengesneden vanillestokje op het vuur en kook tot de blokjes zacht zijn en giet af.
  3. Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en voeg weer bij de pompoen
  4. Prak de pompoen fijn met een vork
  5. Meng de pompoenpuree samen met de bloem, de eidooier, de boter en suiker goed door elkaar
  6. Maak hoopjes van ongeveer 1 eetlepel beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, laat hierbij genoeg ruimte over tussen de koekjes
  7. Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het los geklopte eiwit
  8. Zet in de oven voor 20-25 minuten
  9. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker

 

Pompoen koekjes
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Koekjes
Hoeveelheid: 24 stuks
Ingrediënten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 vanillestokje
  • 1 eiwit + 1 dooier
  • 200 gram pompoen, in blokjes zonder schil
  • 75 gram ongezouten zachte boter
  • 90 gram fijne suiker
  • Poedersuiker om te bestrooien
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Zet de pompoen met een klein beetje water en het opengesneden vanillestokje op het vuur en kook tot de blokjes zacht zijn en giet af.
  3. Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en voeg weer bij de pompoen
  4. Prak de pompoen fijn met een vork
  5. Meng de pompoenpuree samen met de bloem, de eidooier, de boter en suiker goed door elkaar
  6. Maak hoopjes van ongeveer 1 eetlepel beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, laat hierbij genoeg ruimte over tussen de koekjes
  7. Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het losgeklopte eiwit
  8. Zet in de oven voor 20-25 minuten
  9. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker

 

pompoen koekjes

Geen reacties mogelijk