Pompoencake

Overal in de winkels zie je weer pompoenen liggen en de meeste mensen kennen pompoen van de pompoensoep, maar een cake maken van pompoen is ook erg lekker. Pompoenen bevatten veel vezels en weinig calorieën dus ze zijn ook nog eens heel gezond. Reden genoeg dus om deze regelmatig op het menu te zetten. In dit recept van pompoencake word geen boter gebruikt en de pompoencake is ook niet zo zoet. Je kunt de amandelen in de cake ook vervangen door walnoten of pecannoten. Ikzelf hou heel erg van de combinatie van pompoen met kaneel dus in deze pompoencake kun je ook heel goed 1 of 2 theelepeltjes kaneel toe voegen.

Pompoencake
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Cake
Hoeveelheid: 1 cake
Ingrediënten
  • 250 gram pompoen geraspt
  • 125 gram gemalen amandelen
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel of koekkruiden (optioneel maar wel erg lekker)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil een pompoen en rasp 250 gram pompoenvlees tot smalle sliertjes
  3. Knijp het overtollige vocht uit de pompoen
  4. Klop de eieren met de suiker schuimig (tot het wit kleurt)
  5. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng goed
  6. Giet het mengsel in een ingevet cakeblik en zet in de voorverwarmde oven
  7. Bak gaar in 50 minuten

 

Ook lekker met pompoen:

Pompoen recepten

 

Geen reacties mogelijk