Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Kweepeer compote

kweepeer compote

Met kweeperen kun je veel kanten op, je kunt er kweepeer jam van maken of een heerlijke tart tartin van kweeperen, kweepeer cake  maar dus ook een heerlijke kruidige kweeperen compote.De kweepeer compote is lekker om bij een mooi stukje vlees te eten of bij kaas gerechten. Het is ook lekker op een toastje met kaas of gewoon op brood. Voordat je begint kun je vast de jampotten en deksels steriliseren in een pan met kokend water.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 20 minuten

Ingrediënten
 1 kg kweeperen met schil
 3 theelepel gemberschaafsel (of 3 bolletjes fijngesneden)
 75 g rozijnen
 200 g suiker
 1 theelepel kardemon
 1 snufje chilipoeder
 sap van een 1/2 limoen
 1 kaneelstokje
 2 kruidnagelen

Kweepeer compote maken
1

De kweeperen goed schoon boenen/wassen en dan in stukken snijden, klokhuis verwijderen en dan in gelijkmatige blokjes snijden.

2

Zet de kweepeer blokjes op met het sap van de ½ limoen en water zodat de kweepeer net onder staat (schil mag erom blijven).

3

Voeg het kaneelstokje en de 2 kruidnagelen toe en laat een half uurtje koken.

4

Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat zachtjes doorkoken (roer wel regelmatig).

5

Kook de kweepeer tot er een dikke brij ontstaat.

6

Proef na en voeg eventueel nog naar wens, gembersiroop, chilipoeder en suiker toe.

7

Vul de jampotten met de chutney tot net onder de rand en zet op zijn kop op een natte theedoek.

8

Na het afkoelen is de compote ongeopend enkele maanden houdbaar op een koele plek.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 kg kweeperen met schil
 3 theelepel gemberschaafsel (of 3 bolletjes fijngesneden)
 75 g rozijnen
 200 g suiker
 1 theelepel kardemon
 1 snufje chilipoeder
 sap van een 1/2 limoen
 1 kaneelstokje
 2 kruidnagelen

Aanwijzingen

Kweepeer compote maken
1

De kweeperen goed schoon boenen/wassen en dan in stukken snijden, klokhuis verwijderen en dan in gelijkmatige blokjes snijden.

2

Zet de kweepeer blokjes op met het sap van de ½ limoen en water zodat de kweepeer net onder staat (schil mag erom blijven).

3

Voeg het kaneelstokje en de 2 kruidnagelen toe en laat een half uurtje koken.

4

Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat zachtjes doorkoken (roer wel regelmatig).

5

Kook de kweepeer tot er een dikke brij ontstaat.

6

Proef na en voeg eventueel nog naar wens, gembersiroop, chilipoeder en suiker toe.

7

Vul de jampotten met de chutney tot net onder de rand en zet op zijn kop op een natte theedoek.

8

Na het afkoelen is de compote ongeopend enkele maanden houdbaar op een koele plek.

Kweepeer compote
Notes
De kweepeer chutney is lekker om bij vlees te eten of bij kaas gerechten. Ook lekker op een toastje met kaas of gewoon op brood.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!