Bekijk categorie
Zoet
Zoet
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom kom je regelmatig tegen in recepten van taarten en gebak, als laagje tussen een taart of in een puddingbroodje. Er zijn zakjes met banketbakkerspoeder te koop waar je alleen maar water of melk aan toe…
Meringue, Franse, Italiaanse of Zwitserse?
Meringue maken
Meringue of schuim, het is eigenlijk beiden hetzelfde al word er met schuim(pjes) vaak de gedroogde variant bedoelt en meringue kan ook niet krokant gebruikt worden zoals bv de vulling van negerzoenen. Om te beginnen zijn er…
Noga met chocolade en amandelen
Noga met pure en witte chocolade
Ik ben echt dol op noga en deze variant met chocolade en amandelen is ook erg lekker, wel aan de zoete kant dus je moet en van zoet en van chocolade houden maar dan is deze noga een aanrader.
Wat heb je…
Rocky Road van witte chocolade en gedroogde aardbeien
Rocky Road kan je op vele manieren maken, met witte chocola, puur of melk chocolade en de ingrediënten kun je helemaal zelf bepalen. Ikzelf vind naast het erg zoete van de witte chocola het lekker om er ook wat frisse ingrediënten in te…
Vlierbloesemsiroop maken
Vlierbloesem, je ziet ze momenteel overal en dus is het tijd om vlierbloesem siroop te maken voordat die mooie vlierbloesems vlierbessen zijn geworden. Het maken van vlierbloesem siroop is zo makkelijk dat je het gewoon een keer gedaan moet…
Zelf Noga maken, de lekkerste noga maak je zelf
Ik ben dol op noga maar zelf maken? Ik denk dat wordt nooit zo lekker als dat je het koopt…nou echt wel! Misschien nog wel lekkerder als je het zelf maakt juist. In het boek Á la mére de Famille staat een heerlijk recept voor Noga van…
Een lekker recept om zelf citroen-limoensiroop te maken
Limoensiroop maken
Een lekker recept om zelf citroen-limoensiroop te maken. Bij mij staat er nu met deze mooie zomerdagen steeds een flesje in de koelkast. Een lekkere grote kan vol aanlengen met koud water, ijsblokjes en partjes verse…