Rucola Tapenade

Aangezien onze rucola in de moestuin erg hard groeit en na afsnijden gewoon verder groeit heb ik even een lekkere rucola tapenade gemaakt. Altijd lekker om gewoon als tapenade bij stokbrood te eten maar ook lekker door pasta met bv gedroogde tomaatjes en kip, zowel warm als koud als pastasalade, of smeer je boterham/broodje er lekker mee in, beleg met gerookte kip, rosbief of kaas en sla. Of maak er een snelle pastamaaltijd mee.

Rucola tapenade recept

  • 100 gram rucola
  • 40 gram basilicum
  • 80 gram pijnboompitjes
  • 1 knoflook teentje
  • Olijfolie
  • 20 gram Grana padano (geraspt)
  • Zout

Rucola tapenade maken

  1. Rooster de pijnboompitjes heel even in een droge koekenpan en laat afkoelen
  2. Doe alle ingrediënten zonder de olie in een keukenmachine en draai tot grove stukjes
  3. Voeg de olijfolie toe tot je een smeuïge tapenade hebt
5.0 from 1 reviews
Rucola tapenade
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Tapenade
Ingrediënten
  • 100 gram rucola
  • 40 gram basilicum
  • 80 gram pijnboompitjes
  • 1 knoflook teentje
  • Olijfolie
  • 20 gram Grana padano (geraspt)
  • Zout
Bereiding
  1. Rooster de pijnboompitjes heel even in een droge koekenpan en laat afkoelen
  2. Doe alle ingrediënten zonder de olie in een keukenmachine en draai tot grove stukjes
  3. Voeg de olijfolie toe tot je een smeuïge tapenade hebt
Tips
Ook lekker met wat extra zongedroogde tomaatjes erdoor heen

rucola tapenade ingredieënten

Eet smakelijk

 

1 reactie
  1. Maura says

    Dit is echt heel lekker, ik weet het uit ervaring…….Een aanrader!!

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: