Verse tomatensoep, in 20 minuten op tafel

Deze verse tomatensoep maak je in een handomdraai. Niks geen pakje of zakje gebruiken voor deze tomatensoep maar gewoon super lekkere verse tomatensoep, met of zonder balletjes, wat jij wil. Het tomaten seizoen loopt van ongeveer mei/juni tot en met aug/sept en   dan is het een ideaal moment om lekkere verse tomatensoep te maken en eventueel in te vriezen. Als je zelf tomatensaus of bolognesesaus wil maken kun je in plaats van bliktomaten, in het tomaten seizoen ook verse tomaten gebruiken, vervang de 2 blikken gepelde tomaten door 800 gram rijpe verse (roma) tomaten, snijd deze in stukken en voeg toe aan de saus.

Verse tomatensoep recept 

  • 1 ui gensipperd
  • 2 teentjes knoflookteentjes fijngesneden
  • 1 kg romatomaten in stukken gesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
  • 750 liter runderbouillon (750 ml water + 2 runder bouillonblokjes)
  • 3 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd of vers)
  • paar blaadjes verse basilicum ter decoratie

Verse tomatensoep maken

  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie
  2. Voeg de ui en winterpeen toe en bak kort tot de ui glazig word, voeg dan de knoflook toe en daarna de tomatenpuree, bak de tomatenpuree kort mee (zo ontzuur je de tomatenpuree)
  3. Voeg nu de tomaten, tijm, oregano en de bouillon toe en breng aan de kook
  4. Laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan glad met een staafmixer.
  5. Serveer met een scheutje koksroom of creme fraiche en de fijngesneden basilicum

Verse tomatensoep, in 20 minuten op tafel
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Soep
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 ui gensipperd
  • 2 teentjes knoflookteentjes fijngesneden
  • 1 kg romatomaten in stukken gesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
  • 750 liter runderbouillon (750 ml water + 2 runder bouillonblokjes)
  • 3 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd of vers)
  • paar blaadjes verse basilicum ter decoratie
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie
  2. Voeg de ui en winterpeen toe en bak kort tot de ui glazig word, voeg dan de knoflook toe en daarna de tomatenpuree, bak de tomatenpuree kort mee (zo ontzuur je de tomatenpuree)
  3. Voeg nu de tomaten, tijm, oregano en de bouillon toe en breng aan de kook
  4. Laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan glad met een staafmixer.
  5. Serveer met een scheutje koksroom of creme fraiche en de fijngesneden basilicum

 

Ook lekker is het recept voor tomatensoep uit de oven, iets meer werk maar ook erg lekker.

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: