Wentelteefjes van brioche met limoen mascarpone en frambozen

Ik ben dol op wentelteefjes en bak ze dan ook regelmatig. Iedereen kent ze wel de ouderwetse wentelteefjes gemaakt van oud witbrood en kaneelsuiker maar deze wentelteefjes van brioche brood in combinatie met de limoen mascarpone en frambozen is ook erg lekker. Lekker fris door de limoen en de frambozen met als tegenhanger het zoete brioche brood mmmm. Het is ook nog eens heel makkelijk te maken, zo zet je snel en makkelijk een mooi en vooral lekker nagerecht op tafel!

Wentelteefjes van brioche brood het recept

  • Brioche brood
  • 1 Ei
  • 3 eetlepels slagroom (of melk)
  • 1 bakje Mascarpone
  • 1 Limoen
  • Poedersuiker naar smaak
  • Bakje frambozen
  • Klein beetje boter

Wentelteefjes van brioche brood maken

  1. Snijd plakken van de brioche en steek er per persoon 2 rondjes uit
  2. Doe in een bakje 1 ei en klop los met een vork
  3. Giet er een scheut slagroom bij (of melk kan ook)
  4. Maak de mascarpone wat zachter door het sap van 1 limoen erdoor te roeren en eventueel nog een scheutje room
  5. Voeg naar smaak wat limoenrasp en een klein beetje poedersuiker toe
  6. Prak een paar frambozen fijn tot een grove frambozencoulis
  7. Zet een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter
  8. Haal de rondjes brioche door het ei/room mengsel
  9. En bak de brioche rondjes om en om bruin
  10. Leg ze op een bord en schep er een “klodder” limoenmascarpone op
  11. Doe een schepje van de frambozencoulis erbij en garneer af met frambozen, limoenrasp en eventueel wat poedersuiker

Eet smakelijk

Wentelteefjes van brioche met limoen mascarpone en frambozen
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Nagerecht
Hoeveelheid: per persoon
Ingrediënten
  • Brioche brood
  • 1 ei
  • 3 eetlepels slagroom (of melk)
  • 1 klein bakje mascarpone
  • 1 limoen
  • Poedersuiker naar smaak
  • 1 bakje frambozen
  • Klein beetje boter
Bereiding
  1. Snijd plakken van de brioche en steek er per persoon 2 rondjes uit
  2. Doe in een bakje 1 ei en klop los met een vork
  3. Giet er een scheut slagroom bij (of melk kan ook)
  4. Maak de mascarpone wat zachter door het sap van 1 limoen erdoor te roeren en eventueel nog een scheutje room
  5. Voeg naar smaak wat limoenrasp en een klein beetje poedersuiker toe
  6. Prak een paar frambozen fijn tot een grove frambozencoulis
  7. Zet een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter
  8. Haal de rondjes brioche door het ei/room mengsel
  9. En bak de brioche rondjes om en om bruin
  10. Leg ze op een bord en schep er een “klodder” limoenmascarpone op
  11. Doe een schepje van de frambozencoulis erbij en garneer af met frambozen, limoenrasp en eventueel wat poedersuiker

 

Geen reacties mogelijk