Yoghurtijs met frambozen-aardbeiensaus

Ik ben dol op yoghurt en dan vooral lekkere dikke yoghurt (Griekse) of goede volle boerenyoghurt. Deze heeft veel meer smaak dan de halfvolle en vooral voor ijs moet je om een goede substantie te krijgen goede volle (10% of meer vet) gebruiken. Niet goed voor de slanke lijn maar wel lekker….en je eet niet voor niks ijs toch?

Yoghurtijs met frambozen-aardbeiensaus
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Nagerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
IJs
  • 3 eidooiers
  • 200 gram fijne suiker
  • 250 ml crème fraiche
  • 500 gram dikke yoghurt (griekse of goede volle yoghurt)
Frambozen-Aardbeiensaus
  • Half bakje aardbeien (klein)
  • Bakje frambozen
  • 1 eetlepel suiker
Bereiding
  1. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een glad mengsel
  2. Breng in een pan de crème fraiche aan de kook
  3. Voeg de warme crème fraiche al kloppend met een garde bij het ei-suikermengsel en zet terug op het vuur
  4. Verwarm het mengsel verder tot deze gaat binden
  5. Haal van het vuur af en laat goed afkoelen
  6. Voeg de yoghurt bij het koude mengsel en roer goed door
  7. Doe het nu in je ijsmachine of zet het in een bakje in de vriezer, roer elk half uur goed door tot deze de juiste hardheid heeft gekregen.
  8. Maak de aardbeien schoon en voeg de frambozen en de suiker toe
  9. Pureer het met een staafmixer en breng eventueel nog op smaak met wat extra suiker mocht het nog te zuur zijn
  10. Doe een bol yoghurtijs in een glas, giet er wat frambozen-aardbeiensaus overheen en garneer met frambozen en/of aardbeien

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: