Ik ben dol op yoghurt en dan vooral lekkere dikke yoghurt (Griekse) of goede volle boerenyoghurt. Deze heeft veel meer smaak dan de halfvolle en vooral voor ijs moet je om een goede substantie te krijgen goede volle (10% of meer vet) gebruiken. Niet goed voor de slanke lijn maar wel lekker….en je eet niet voor niks ijs toch?
In deze koopgids
Ingrediënten
Bereiding
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een glad mengsel
Breng in een pan de crème fraiche aan de kook
Voeg de warme crème fraiche al kloppend met een garde bij het ei-suikermengsel en zet terug op het vuur
Verwarm het mengsel verder tot deze gaat binden
Haal van het vuur af en laat goed afkoelen
Voeg de yoghurt bij het koude mengsel en roer goed door
Doe het nu in je ijsmachine of zet het in een bakje in de vriezer, roer elk half uur goed door tot deze de juiste hardheid heeft gekregen
Maak de aardbeien schoon en voeg de frambozen en de suiker toe
Pureer het met een staafmixer en breng eventueel nog op smaak met wat extra suiker mocht het nog te zuur zijn
Doe een bol yoghurtijs in een glas, giet er wat frambozen-aardbeiensaus overheen en garneer met frambozen en/of aardbeien
Ingrediënten
Aanwijzingen
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een glad mengsel
Breng in een pan de crème fraiche aan de kook
Voeg de warme crème fraiche al kloppend met een garde bij het ei-suikermengsel en zet terug op het vuur
Verwarm het mengsel verder tot deze gaat binden
Haal van het vuur af en laat goed afkoelen
Voeg de yoghurt bij het koude mengsel en roer goed door
Doe het nu in je ijsmachine of zet het in een bakje in de vriezer, roer elk half uur goed door tot deze de juiste hardheid heeft gekregen
Maak de aardbeien schoon en voeg de frambozen en de suiker toe
Pureer het met een staafmixer en breng eventueel nog op smaak met wat extra suiker mocht het nog te zuur zijn
Doe een bol yoghurtijs in een glas, giet er wat frambozen-aardbeiensaus overheen en garneer met frambozen en/of aardbeien
Geef een reactie