Zelf Gyroskruiden maken

Gyros is een Grieks gerecht van varkensvlees. Je kunt heel makkelijk zelf gyros maken en het lekkerste is natuurlijk dat je dan ook zelf de gyroskruiden maakt. Het lekkerste is om de kruiden te mengen en fijn te maken in de vijzel, maar eventueel kan het ook met behulp van een keukenmachine.

Gyroskruiden recept

  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie

Gyroskruiden maken

Meng alle ingrediënten door elkaar en gebruik een vijzel om een fijn kruidenmengsel te krijgen. Heb je geen vijzel dan kun je ook een keukenmachine gebruiken om alles goed te mengen.

De gyros kruiden kun je in een afgesloten potje (weckpotje of jam potje) luchtdicht wel 4-6 maanden goed houden.

Zelf Gyros kruiden maken
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Zelf kruiden maken
Hoeveelheid: 1 potje
Ingrediënten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten en doe dan in de vijzel, vijzel tot alle kruiden fijn zijn en de gyros kruiden goed gemengd zijn. Heb je geen vijzel dan kun je ook een keukenmachine gebruiken om alles goed te mengen tot een fijn kruidenmengsel.
  2. De kruiden kun je in een afgesloten potje (weckpotje of jampotje) luchtdicht wel 4-6 maanden goed houden.

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: