Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

5 tips voor het inrichten van je keuken

5 tips voor het inrichten van je keuken

De afgelopen twee jaar is iedereen noodgedwongen vaker thuis geweest dan wellicht de bedoeling was. Het voordeel daarvan is geweest dat je ook je eigen huis beter hebt leren kennen. Nu het eind van de crisis nabij lijkt, is het tijd om eens kritisch te kijken naar de ervaringen die je hebt opgedaan. De keuken is een mooie ruimte om eens te beginnen met de aanpassingen. Bij Superkeukens.nl kun je een goede indruk krijgen van de mogelijkheden. Waar moet je nu in de eerste plaats aan denken bij het opnieuw inrichten van je keuken? Hieronder staan 5 tips.

1. De indeling van de keuken

Het maakt uiteraard heel veel verschil of jij een hobby-kok bent of het koken het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebt. Ook de grootte van de keuken maakt veel verschil. Wil je in de keuken met een stel vrienden kunnen fonduen, dan is er voldoende ruimte nodig. Je hoeft niet zelf voor iedere m2 de bestemming te bepalen, maar de indeling is iets waar voldoende aandacht aan moet worden besteed. Ook een kleine keuken kun je praktisch inrichten.

2. De huidige irritaties in de keuken

Iedereen heeft ze: die kleine ergernissen in een keuken. Misschien staan de apparaten in de verkeerde volgorde, stoot je regelmatig je hoofd aan een kastje, is er onvoldoende kastruimte of is er te veel lawaai van de diverse apparatuur. Er zijn nog vele andere irritaties te bedenken als je er even bij stilstaat. Het is natuurlijk ideaal dat je deze in een nieuwe keuken kunt vermijden. Het is derhalve een goed begin om deze ergernissen goed te noteren.

3. Kies voor praktisch

Niet alleen op het werk, maar ook in keukens is ergonomie belangrijk. Ben jij of je partner bijvoorbeeld linkshandig, dan is het praktisch om in de opstelling van de keuken daar rekening mee te houden. Ook de hoogte en diepte van de kasten is bij een praktische keuken een belangrijk item. In een praktische keuken is het prettig werken in een goede houding. Bij een nieuwe inrichting is het een goed idee om daar rekening mee te houden.

4. Het gebruik van de keuken

Zoals ook bij de indeling al is vermeld, is het bij de nieuwe inrichting van belang hoe de keuken zal worden gebruikt. Als je extreem gesproken alleen iedere avond een magnetronmaaltijd opwarmt, heb je minder ruimte nodig dan wanneer je houdt van koken en regelmatig een chic diner verzorgt. Ook als de kids zelf gaan koken, is het verstandig de keuken daarop aan te passen.

5. De kwaliteit van de keuken

Ook in studentenwoningen zit een keuken en het zal duidelijk zijn dat daar niet al te voorzichtig met de apparaten zal worden omgegaan en er ook weinig mogelijkheden beschikbaar hoeven zijn. Hoe zit dat bij jou thuis? Het is uiteraard niet zinvol om de meest exclusieve keukenapparatuur te kopen indien je er zelden of nooit gebruik van maakt. Kies voor wat jij mooi vindt en laat de kwaliteit vooral afhangen van het gebruik dat je ervan zal maken.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!