Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

5x Vlierbloesem recepten

5x vlierbloesem


Het vlierbloesem seizoen is weer aangebroken dus tijd voor wat heerlijke recepten met deze bloesem met een heel eigen smaak.

Vlierbloesem siroop

vlierbloesem siroop

 

Heerlijke vlierbloesemsiroop maak je makkelijk zelf. Je kunt het ijskoud drinken als limonade maar ook gebruiken om bijvoorbeeld ijs te maken, in cakes en taarten, mousses enz.

Vlierbloesem pannenkoeken

Vlierbloesem pannenkoeken

Deze pannenkoekjes zijn super lekker en zo gemaakt Je kunt de bloesem verwerken in het pannenkoeken beslag maar ook gewoon de schermen dopen in pannenkoekenbeslag en dan de schermen bakken. Beiden zijn erg lekker!

Vlierbloesem koekjes

vlierbloesem koekjes

Deze koekjes zijn heerlijk en ze zijn eigenlijk ook zo gemaakt. Vlierbloesem heeft een heel eigen smaak en geven deze koekjes een bijzonder tintje.

IJs

vlierbloesem ijs

Ben je net als ik dol op ijs dan moet je echt een keer vlierbloesem ijs maken. Zet een dag voordat je het ijs wil maken de schermen alvast in de melk, zo trekt de smaak van de vlierbloesem goed in en krijg je een heerlijke volle smaak aan je ijs.

Havermout met vlierbloesem

Havermout met vlierbloesem

Eet je regelmatig havermout als ontbijt dan moet je echt een keer proberen om wat vlierbloesem toe te voegen. In combinatie met aardbeien en bosbessen is dit ontbijtje helemaal niet te versmaden. Wil je je havermout iets zoeten gebruik dan een klein scheutje vlierbloesemsiroop.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!