Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

A La Mére De Famille, Het Receptenboek

Ben je gek op zoet of verslaafd aan chocola? Dan is het boek ‘ A la mére de famille’ zeker iets voor jou. Toen ik het boek namelijk voor het eerst zag werd ik heel nieuwsgierig, de buitenkant viel direct op. Die voelde luxe aan door de kaft die in reliëf is uitgevoerd en ik waande me even in de Parijse wijk Montmartre.  Alsof ik met mijn neus gedrukt tegen het raam in de etalage van de echte winkel van ‘A la mere de famille’ stond te kijken. 

Als ik het boek open sla en door de verschillende hoofdstukken blader, moet ik al watertanden. De vormgeving is prachtige en heel nostalgisch. Terug naar het Parijs van 250 jaar geleden. Als je als bedrijf al zo lang bestaat dan moet daar wel een reden voor zijn nietwaar.

En die is er dan ook. Ik bekijk het ene na het andere recept. De recepten van Julien Merceron zijn goed te volgen en je hebt niet al teveel ingrediënten nodig. Je maakt in een handomdraai de heerlijkste zoete lekkernijen.

Financiers met kersen, madeleines, florentines, marshmallows in de meest verrukkelijke smaken, honingsnoepjes en hazelnootkaramels en niet te versmaden noga van Montémilar.  Die moet ik als enorme noga liefhebber natuurlijk direct maken met als resultaat een noga waar je niet van af kan blijven. Je bent dus gewaarschuwd!

Door de prachtige uitstraling, de makkelijke recepten en zeer smakelijke foto’s is dit een boek wat je snel zult pakken om even iets lekkers te maken. Verras je kinderen en/of kleinkinderen met zelfgemaakte zuurstokken, marshmallow lolly’s of karamels in minstens zes smaken en kleuren.  Of verwen je zelf op een zomerse avond met een zelfgemaakte Sundae ijsje met gekarameliseerde amandelen en karamelsaus.

Het boek hoort zeker thuis in je kookboekenkast.

  • Auteur: Julien Merceron
  • Aantal pagina’s: 280
  • Uitgever: Good Cook Publishing
  • ISBN10: 9461430876
  • ISBN13: 9789461430878

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!