Aardappelgratin is een echt klassiek gerecht, je hebt er niet zoveel ingrediënten voor nodig, het is lekker en ook nog eens makkelijk om te maken en toch staat de aardappelgratin vaak vooral met kerst op tafel. Op zich zonde want het is echt heel erg lekker, ook bij de dagelijkse maaltijd. Reden dus om dit recept weer even onder de aandacht te brengen. Wat hebben we nodig voor aardappelgratin.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes en was ze goed.
Droog de plakjes goed af.
Snijd 1 knoflookteentje door de helft en wrijf de ovenschaal goed in met het knoflookteentje.
Wrijf de ovenschaal daarna goed in met boter.
Meng de melk , 1 teentje knoflook uit de knoflookpers met de room, zout, peper en nootmuskaat en eventueel de blaadjes van 1 of 2 takjes tijm (of wat fijngesneden bieslook) door elkaar.
Verdeel de aardappelplakjes in laagjes in de ovenschaal en giet het roommengsel over de aardappel.
Bestrooi met de geraspte kaas en schuif de ovenschaal in de oven.
Bak voor ongeveer anderhalf uur in de oven tot de aardappel gaar is en er een mooi bruin korstje op de aardappelgratin zit.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes en was ze goed.
Droog de plakjes goed af.
Snijd 1 knoflookteentje door de helft en wrijf de ovenschaal goed in met het knoflookteentje.
Wrijf de ovenschaal daarna goed in met boter.
Meng de melk , 1 teentje knoflook uit de knoflookpers met de room, zout, peper en nootmuskaat en eventueel de blaadjes van 1 of 2 takjes tijm (of wat fijngesneden bieslook) door elkaar.
Verdeel de aardappelplakjes in laagjes in de ovenschaal en giet het roommengsel over de aardappel.
Bestrooi met de geraspte kaas en schuif de ovenschaal in de oven.
Bak voor ongeveer anderhalf uur in de oven tot de aardappel gaar is en er een mooi bruin korstje op de aardappelgratin zit.
Geef een reactie