Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Frisse aardbeicappuccino met gemarineerde aardbeien

Dit recept is een erg leuk dessert, die je kunt serveren in een glas. Of nog beter een wijnglas!

Aardbeicapuccino

Het is weer zover! Een van de populairste fruitsoorten van Nederland zijn weer verkrijgbaar: Hollandse aardbeien. Dit komt voornamelijk doordat de aardbei erg zoet, sappig is. De aardbei valt onder de zachte fruitsoorten. Dit zijn fruitsoorten die, zoals de naam suggereren, zacht zijn. Onder deze noemer vallen ook vruchten zoals frambozen, bramen en blauwe bessen. Het seizoen van de aardbei loopt doorgaans van mei tot september. Over het algemeen kan gezegd worden, dat hoe later de aardbeien in het seizoen zijn, des te sterker de aroma en smaak is. Aardbeien zijn erg goed te combineren met warme/zoete specerijen. De aardbei is een erg veelzijdig product. Je kunt ze niet alleen eten zoals ze zijn, maar je kunt ze ook gratineren, inmaken, karameliseren, flamberen, marineren, frituren en bakken. Vaak worden aardbeien gegeten in combinatie met allerlei ingrediënten. Je kunt ze zelfs gebruiken voor voorgerechten in combinatie met asperges en zwarte olijven! Of in combinatie met rode bieten en anijs voor een wat meer hartige smaak. Maar voor desserts worden ze vaak gegeten met chocolade, citroen, vlierbloesem en rabarber. Een andere klassieker is de aardbeitruffel. Dit is een leuke variatie op de gewone truffel, door de witte chocolade en frisse vulling van aardbei.

Een verrassende combinatie met zuivel en aardbeien

Dit recept is een erg leuk dessert, die je kunt serveren in een glas. Of nog beter een wijnglas! De karnemelk in de cappuccino zorgt ervoor dat deze erg luchtig wordt. Hierdoor kun je de het makkelijk scheppen over de gemarineerde aardbeien en vanille-ijs. Als je het in een wijnglas serveert, zie je ook de prachtige lagen van het gerecht. Deze aardbeicappuccino is een ware droomcombinatie! De frisse zuivel is heerlijk in de combinatie met de zoete aardbeien. Dit recept is geschikt voor 4 tot 5 personen.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept is een erg leuk dessert, die je kunt serveren in een glas. Of nog beter een wijnglas!

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd15 minuten

 100 g aardbeien
 200 g karnemelk
 125 g kwark
 40 g poedersuiker

1

Voor de cappuccino, doe alle ingrediënten voor de cappuccino in een blender en draai door tot alles goed gemengd is. Zeef deze massa door een fijne zeef in een maatbeker. Maak deze massa luchtig door het te mixen met een staafmixer. Deze massa kun je eventueel weer opnieuw luchtig maken, door het opnieuw te staafmixen.

2

Snijd de aardbeien door de helft of in vieren. Meng de aardbeien met de poedersuiker en balsamicoazijn en roer dit goed door. Je kunt eventueel ook automatensuiker gebruiken, maar poedersuiker is fijner, waardoor het beter mengt met de balsamicoazijn. Als het nog te zuur is voor je smaak, kun je extra poedersuiker toevoegen.

3

Zet nu vier of 5 wijnglazen klaar. Schep eerst een bol vanille-ijs in elk glas. Vul vervolgens de glazen met de gemarineerde aardbeien. Mix de cappuccinomassa op als deze niet meer luchtig genoeg is. Schep nu de luchtige massa in alle glazen. Garneer dit eventueel met een blaadje munt en fruit als frambozen of aardbeien.

Ingrediënten

 100 g aardbeien
 200 g karnemelk
 125 g kwark
 40 g poedersuiker

Aanwijzingen

1

Voor de cappuccino, doe alle ingrediënten voor de cappuccino in een blender en draai door tot alles goed gemengd is. Zeef deze massa door een fijne zeef in een maatbeker. Maak deze massa luchtig door het te mixen met een staafmixer. Deze massa kun je eventueel weer opnieuw luchtig maken, door het opnieuw te staafmixen.

2

Snijd de aardbeien door de helft of in vieren. Meng de aardbeien met de poedersuiker en balsamicoazijn en roer dit goed door. Je kunt eventueel ook automatensuiker gebruiken, maar poedersuiker is fijner, waardoor het beter mengt met de balsamicoazijn. Als het nog te zuur is voor je smaak, kun je extra poedersuiker toevoegen.

3

Zet nu vier of 5 wijnglazen klaar. Schep eerst een bol vanille-ijs in elk glas. Vul vervolgens de glazen met de gemarineerde aardbeien. Mix de cappuccinomassa op als deze niet meer luchtig genoeg is. Schep nu de luchtige massa in alle glazen. Garneer dit eventueel met een blaadje munt en fruit als frambozen of aardbeien.

Notes

Frisse aardbeicappuccino met gemarineerde aardbeien

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier