Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Gezonde aardbeien kwarktaart maken met dit recept

aardbeien kwarktaart recept

Wil je guilt free genieten van een overheerlijke verse aardbeien kwarktaart? Dat kan hoor! Je moet dan alleen wel de juiste ingrediënten gebruiken. Daarmee kun je vervolgens simpel en snel een suikervrije overheerlijke aardbeien kwarktaart maken zonder pakje. Het bijzondere aan deze taart is dat er ook een laagje chocolade bovenop zit. Een hemelse combinatie natuurlijk! Vandaag geven we je dus een gezonde aardbeien kwarktaart recept. Ook vertellen we je hoe je een vegan variant maakt zonder zuivel. Van deze taart mag je dus maximaal genieten! 

Hoe maak je een vegan zuivelvrije variant?

Wil je graag een vegan of zuivelvrije variant aardbeien kwarktaart maken? Vervang dan de kwark door soja- of kokos kwark en de boter door kokosvet. In plaats van slagroom gebruik je kokosroom. En voor de gelatine neem je arrowroot poeder of een vegan variant voor gelatine.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd35 minutenKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 35 minuten

Ingrediënten
 275 g bastogne koeken suikervrij
 100 g margarine
 2 zakjes klop klop
 melk
 500 g magere kwark
 ½ doosje diepvries aardbeien
 1 doosje verse aardbeien
 4 eetlepel honing
 9 blaadjes gelatine
 150 ml slagroom
 150 g Cereal 90% chocolade
 springvorm 24 centimeter
 bakpapier

Aardbeien kwarktaart maken
1

Bekleed de bodem met het vetvrije bakpapier. Leg het papier op de bodem en klem daarna de rand vast. De rest van het papier knip je weg. De zijkant vet je in met boter en een kwast.

2

Verkruimel de koekjes in een vijzel of met de blender. Smelt de margarine in een steelpan op een laag vuur. Meng de kruimels met de gesmolten boter.

3

Plaats het koekmengsel op de bodem en druk dit goed stevig aan. Plaats dit een kwartier in de koelkast om op te stijven.

4

Snijd een deel van de aardbeien doormidden en plaats ze op de bodem tegen de zijkant.

5

Maak de klop klop klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat melk.

6

Week de gelatine in water en voeg de kwark en zoetstof aan de klop klop toe en roer dit door.

7

Breng wat water aan de kook en laat dit afkoelen. Roer de gelatine erdoor.

8

Meng de gelatine – terwijl je het door een zeef giet – door het kwarkmengsel.

9

Ontdooi de aardbeien en pureer ze met de staafmixer en meng ze door het kwarkmengsel.

10

Giet dit alles voorzichtig op de bodem en laat dit opstijven in de koelkast.

11

Laat de chocola au bain marie smelten of in de magnetron. Je mengt hiervoor de chocolade met 150 ml slagroom. Verwarm dit 1,5 minuut in de magnetron. Laat dit even staan en schud het even. Daarna plaats je het nog een keer 1,5 minuut in de magnetron. Roer het daarna goed door en laat het even afkoelen.

12

Schenk de chocolade ganache op de taart terwijl je deze schuin houdt tot alle hoeken goed gevuld zijn. Laat dit weer opstijven in de koelkast.

13

De rest van de aardbeien snijd je in plakjes en verdeel je over de taart.

Ingrediënten

Ingrediënten
 275 g bastogne koeken suikervrij
 100 g margarine
 2 zakjes klop klop
 melk
 500 g magere kwark
 ½ doosje diepvries aardbeien
 1 doosje verse aardbeien
 4 eetlepel honing
 9 blaadjes gelatine
 150 ml slagroom
 150 g Cereal 90% chocolade
 springvorm 24 centimeter
 bakpapier

Aanwijzingen

Aardbeien kwarktaart maken
1

Bekleed de bodem met het vetvrije bakpapier. Leg het papier op de bodem en klem daarna de rand vast. De rest van het papier knip je weg. De zijkant vet je in met boter en een kwast.

2

Verkruimel de koekjes in een vijzel of met de blender. Smelt de margarine in een steelpan op een laag vuur. Meng de kruimels met de gesmolten boter.

3

Plaats het koekmengsel op de bodem en druk dit goed stevig aan. Plaats dit een kwartier in de koelkast om op te stijven.

4

Snijd een deel van de aardbeien doormidden en plaats ze op de bodem tegen de zijkant.

5

Maak de klop klop klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat melk.

6

Week de gelatine in water en voeg de kwark en zoetstof aan de klop klop toe en roer dit door.

7

Breng wat water aan de kook en laat dit afkoelen. Roer de gelatine erdoor.

8

Meng de gelatine – terwijl je het door een zeef giet – door het kwarkmengsel.

9

Ontdooi de aardbeien en pureer ze met de staafmixer en meng ze door het kwarkmengsel.

10

Giet dit alles voorzichtig op de bodem en laat dit opstijven in de koelkast.

11

Laat de chocola au bain marie smelten of in de magnetron. Je mengt hiervoor de chocolade met 150 ml slagroom. Verwarm dit 1,5 minuut in de magnetron. Laat dit even staan en schud het even. Daarna plaats je het nog een keer 1,5 minuut in de magnetron. Roer het daarna goed door en laat het even afkoelen.

12

Schenk de chocolade ganache op de taart terwijl je deze schuin houdt tot alle hoeken goed gevuld zijn. Laat dit weer opstijven in de koelkast.

13

De rest van de aardbeien snijd je in plakjes en verdeel je over de taart.

Notes

Gezonde aardbeien kwarktaart maken met dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!