Wil je guilt free genieten van een overheerlijke verse aardbeien kwarktaart? Dat kan hoor! Je moet dan alleen wel de juiste ingrediënten gebruiken. Daarmee kun je vervolgens simpel en snel een suikervrije overheerlijke aardbeien kwarktaart maken zonder pakje. Het bijzondere aan deze taart is dat er ook een laagje chocolade bovenop zit. Een hemelse combinatie natuurlijk! Vandaag geven we je dus een gezonde aardbeien kwarktaart recept. Ook vertellen we je hoe je een vegan variant maakt zonder zuivel. Van deze taart mag je dus maximaal genieten!
Hoe maak je een vegan zuivelvrije variant?
Wil je graag een vegan of zuivelvrije variant aardbeien kwarktaart maken? Vervang dan de kwark door soja- of kokos kwark en de boter door kokosvet. In plaats van slagroom gebruik je kokosroom. En voor de gelatine neem je arrowroot poeder of een vegan variant voor gelatine.
Bekleed de bodem met het vetvrije bakpapier. Leg het papier op de bodem en klem daarna de rand vast. De rest van het papier knip je weg. De zijkant vet je in met boter en een kwast.
Verkruimel de koekjes in een vijzel of met de blender. Smelt de margarine in een steelpan op een laag vuur. Meng de kruimels met de gesmolten boter.
Plaats het koekmengsel op de bodem en druk dit goed stevig aan. Plaats dit een kwartier in de koelkast om op te stijven.
Snijd een deel van de aardbeien doormidden en plaats ze op de bodem tegen de zijkant.
Maak de klop klop klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat melk.
Week de gelatine in water en voeg de kwark en zoetstof aan de klop klop toe en roer dit door.
Breng wat water aan de kook en laat dit afkoelen. Roer de gelatine erdoor.
Meng de gelatine – terwijl je het door een zeef giet – door het kwarkmengsel.
Ontdooi de aardbeien en pureer ze met de staafmixer en meng ze door het kwarkmengsel.
Giet dit alles voorzichtig op de bodem en laat dit opstijven in de koelkast.
Laat de chocola au bain marie smelten of in de magnetron. Je mengt hiervoor de chocolade met 150 ml slagroom. Verwarm dit 1,5 minuut in de magnetron. Laat dit even staan en schud het even. Daarna plaats je het nog een keer 1,5 minuut in de magnetron. Roer het daarna goed door en laat het even afkoelen.
Schenk de chocolade ganache op de taart terwijl je deze schuin houdt tot alle hoeken goed gevuld zijn. Laat dit weer opstijven in de koelkast.
De rest van de aardbeien snijd je in plakjes en verdeel je over de taart.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bekleed de bodem met het vetvrije bakpapier. Leg het papier op de bodem en klem daarna de rand vast. De rest van het papier knip je weg. De zijkant vet je in met boter en een kwast.
Verkruimel de koekjes in een vijzel of met de blender. Smelt de margarine in een steelpan op een laag vuur. Meng de kruimels met de gesmolten boter.
Plaats het koekmengsel op de bodem en druk dit goed stevig aan. Plaats dit een kwartier in de koelkast om op te stijven.
Snijd een deel van de aardbeien doormidden en plaats ze op de bodem tegen de zijkant.
Maak de klop klop klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat melk.
Week de gelatine in water en voeg de kwark en zoetstof aan de klop klop toe en roer dit door.
Breng wat water aan de kook en laat dit afkoelen. Roer de gelatine erdoor.
Meng de gelatine – terwijl je het door een zeef giet – door het kwarkmengsel.
Ontdooi de aardbeien en pureer ze met de staafmixer en meng ze door het kwarkmengsel.
Giet dit alles voorzichtig op de bodem en laat dit opstijven in de koelkast.
Laat de chocola au bain marie smelten of in de magnetron. Je mengt hiervoor de chocolade met 150 ml slagroom. Verwarm dit 1,5 minuut in de magnetron. Laat dit even staan en schud het even. Daarna plaats je het nog een keer 1,5 minuut in de magnetron. Roer het daarna goed door en laat het even afkoelen.
Schenk de chocolade ganache op de taart terwijl je deze schuin houdt tot alle hoeken goed gevuld zijn. Laat dit weer opstijven in de koelkast.
De rest van de aardbeien snijd je in plakjes en verdeel je over de taart.
Jammer dat de foto niet klopt met de beschrijving, ik zie daar geen chocoladeganache op de bovenkant