Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Aardbeiencake

aardbeiencake

Ik ben dol op aardbeien en laten we er nu heel veel hebben groeien in onze moestuin! We eten momenteel elke dag wel aardbeien, in welke vorm dan ook, in een aardbeien smoothie, aardbei yoghurt mousse, in een salade of gewoon lekker puur natuur een bakje heerlijk vers geplukte aardbeien. Nu kan ik natuurlijk van de resterende aardbeien jam maken maar ze verwerken in een cake is natuurlijk ook een idee…en ook nog eens erg lekker. Deze aardbeiencake is ook nog eens super makkelijk te maken!

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 300 g aardbeien
 180 g bloem
 ½ theelepel bakpoeder
 80 g suiker
 125 ml zonnebloemolie
 125 ml melk
 1 ei
 schil van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologische sinaasappel)

Aardbeiencake maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Was de aardbeien en haal het kroontje eraf, snij de aardbeien door de helft of in 4en afhankelijk van het formaat aardbei.

3

Met in een mengkom de suiker, bakpoeder, zonnebloem olie, het ei en de melk goed door elkaar.

4

Boen de schil van de sinaasappel goed schoon als je geen biologische sinaasappel hebt.

5

Rasp de schil boven het mengsel en voeg dan de gezeefde bloem toe.

6

Roer goed door tot een glad beslag en spatel daarna de aardbeien er kort doorheen.

7

Vet een bak/cake blik in en giet het beslag in de vorm.

8

Bak de cake in ongeveer 45-60 minuten gaar (afhankelijk van de vorm en hoogte van de cake).

9

Om te controleren of de cake gaar is kun je met een sateprikker in het midden van de cake prikken en als deze er droog uitkomt dan is de cake gaar. Controleer de eerste keer na 40 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 g aardbeien
 180 g bloem
 ½ theelepel bakpoeder
 80 g suiker
 125 ml zonnebloemolie
 125 ml melk
 1 ei
 schil van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologische sinaasappel)

Aanwijzingen

Aardbeiencake maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Was de aardbeien en haal het kroontje eraf, snij de aardbeien door de helft of in 4en afhankelijk van het formaat aardbei.

3

Met in een mengkom de suiker, bakpoeder, zonnebloem olie, het ei en de melk goed door elkaar.

4

Boen de schil van de sinaasappel goed schoon als je geen biologische sinaasappel hebt.

5

Rasp de schil boven het mengsel en voeg dan de gezeefde bloem toe.

6

Roer goed door tot een glad beslag en spatel daarna de aardbeien er kort doorheen.

7

Vet een bak/cake blik in en giet het beslag in de vorm.

8

Bak de cake in ongeveer 45-60 minuten gaar (afhankelijk van de vorm en hoogte van de cake).

9

Om te controleren of de cake gaar is kun je met een sateprikker in het midden van de cake prikken en als deze er droog uitkomt dan is de cake gaar. Controleer de eerste keer na 40 minuten.

Notes

Aardbeiencake

aardbeiencake

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!