Deze abrikozen muffins zijn erg geschikt om als ontbijt te eten of bij de koffie. Ze zijn lekker luchtig, niet te zoet en nu de abrikozen er vol op zijn het ideale moment om ze eens uit te proberen.
Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinvorm in met wat boter of een bakspray.
Meng alle ingrediënten behalve de abrikozenstukjes en custardpoeder door elkaar met een mixer.
Roer een eetlepel custardpoeder door de stukjes abrikozen en spatel ze dan door het beslag.
Vul de muffinvormpjes met het beslag en zet in de oven voor 25 minuten.
Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn.
Haal ze uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en ze op een rooster verder laat afkoelen.
Bestrooi met wat poedersuiker voor het eten.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinvorm in met wat boter of een bakspray.
Meng alle ingrediënten behalve de abrikozenstukjes en custardpoeder door elkaar met een mixer.
Roer een eetlepel custardpoeder door de stukjes abrikozen en spatel ze dan door het beslag.
Vul de muffinvormpjes met het beslag en zet in de oven voor 25 minuten.
Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn.
Haal ze uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en ze op een rooster verder laat afkoelen.
Bestrooi met wat poedersuiker voor het eten.
Notes
zou je ipv bloem ook havermout kunnen gebruiken?
Ja hoor dat kan heel goed, ik zou wel de havermout even fijnmalen in de keukenmachine voor een iets fijnere structuur (er staat al een recept met havermout pruimen muffins klaar, die komt morgen op de site)