Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Afbreekbrood lekker hartig

afbreekbrood

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadGemiddeld

Geïnspireerd door de lekkere broodrecepten op de site van Levine heb ik dit heerlijke afbreekbrood gebakken. Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven qua ingrediënten maar hij was echt heel erg lekker. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook heel lekker is met wat extra feta, olijfjes en rode ui….binnenkort ook nog maar een Griekse variant bakken. Heerlijk bij een soepje of een pasta gerecht.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 uurKooktijd35 minutenTotale tijd2 uur 35 minuten

Breekbrood recept
 400 g tarwebloem
 5 g droge gist
 180 g lauwwarme melk
 1 ei, losgeklopt
 15 g olie van de gedroogde tomaten
 7 g zout
 50 g pittige geraspte kaas, gewoon welke je lekker vindt
 100 g gedroogde tomaat in kleine stukjes
 1 Handje verse fijngesneden peterselie
 1 Handje verse fijngesneden bieslook
 1 eetlepel Italiaanse kruiden (uit een potje of vers)
 100 g ongezouten roomboter, gesmolten

Breekbrood maken
1

Doe de bloem samen met het gist in een kom en roer door elkaar

2

Voeg de melk, ei, olie, zout, geraspte kaas, de tomaten stukjes en al je kruiden erdoor en roer met een pollepel door elkaar. Kneed het daarna in 15 minuten tot een soepel deeg (met de hand of met de deeghaak)

3

Maak een bal van het deeg en doe deze in een ingevette kom en haal het deeg er 1x doorheen zodat alles met olie is bedekt. Laat nu afgedekt 45-60 minuten rijzen

4

Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en druk de lucht eruit. Maak er vervolgens bolletjes van ter grootte van een golfbal en leg deze afgedekt weg

5

Doe de boter in de pan en smelt deze, roer er vervolgens de overige 50 gram geraspte kaas doorheen. Rol de bolletjes deeg 1 voor 1 door het boter/kaasmengsel en leg ze in het bakblik

6

Dek vervolgens het bakblik af als je alle bolletjes gemaakt hebt en laat weer voor 45-60 minuten rijzen

7

Verwarm intussen de oven voor op 190 graden

8

Bak het brood in ongeveer 35 minuten af totdat deze gaar en mooi bruin is

Ingrediënten

Breekbrood recept
 400 g tarwebloem
 5 g droge gist
 180 g lauwwarme melk
 1 ei, losgeklopt
 15 g olie van de gedroogde tomaten
 7 g zout
 50 g pittige geraspte kaas, gewoon welke je lekker vindt
 100 g gedroogde tomaat in kleine stukjes
 1 Handje verse fijngesneden peterselie
 1 Handje verse fijngesneden bieslook
 1 eetlepel Italiaanse kruiden (uit een potje of vers)
 100 g ongezouten roomboter, gesmolten

Aanwijzingen

Breekbrood maken
1

Doe de bloem samen met het gist in een kom en roer door elkaar

2

Voeg de melk, ei, olie, zout, geraspte kaas, de tomaten stukjes en al je kruiden erdoor en roer met een pollepel door elkaar. Kneed het daarna in 15 minuten tot een soepel deeg (met de hand of met de deeghaak)

3

Maak een bal van het deeg en doe deze in een ingevette kom en haal het deeg er 1x doorheen zodat alles met olie is bedekt. Laat nu afgedekt 45-60 minuten rijzen

4

Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en druk de lucht eruit. Maak er vervolgens bolletjes van ter grootte van een golfbal en leg deze afgedekt weg

5

Doe de boter in de pan en smelt deze, roer er vervolgens de overige 50 gram geraspte kaas doorheen. Rol de bolletjes deeg 1 voor 1 door het boter/kaasmengsel en leg ze in het bakblik

6

Dek vervolgens het bakblik af als je alle bolletjes gemaakt hebt en laat weer voor 45-60 minuten rijzen

7

Verwarm intussen de oven voor op 190 graden

8

Bak het brood in ongeveer 35 minuten af totdat deze gaar en mooi bruin is

Notes

Hartig afbreekbrood

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!