Afbreekbrood lekker hartig

Hartig afbreekbrood

Geïnspireerd door de lekkere broodrecepten op de site van Levine heb ik dit heerlijke afbreekbrood gebakken. Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven qua ingrediënten maar hij was echt heel erg lekker. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook heel lekker is met wat extra feta, olijfjes en rode ui….binnenkort ook nog maar een Griekse variant bakken. Heerlijk bij een soepje of een pasta gerecht.

Breekbrood recept

  • 400 gram tarwebloem
  • 5 gram droge gist
  • 180 gram lauwwarme melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 15 gram olie van de gedroogde tomaten
  • 7 gram zout
  • 50 gram pittige geraspte kaas, gewoon welke je lekker vind
  • 100 gram gedroogde tomaat in kleine stukjes
  • Handje verse fijngesneden peterselie
  • Handje verse fijngesneden bieslook
  • Eetlepel Italiaanse kruiden (uit een potje of vers)
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 50 gram fijn geraspte pittige kaas (welke je lekker vind)

Breekbrood maken

  1. Doe de bloem samen met het gist in een kom en roer door elkaar
  2. Voeg de melk, ei, olie, zout, geraspte kaas, de tomaten stukjes en al je kruiden erdoor en roer met een pollepel door elkaar. Kneed het daarna in 15 minuten tot een soepel deeg (met de hand of met de deeghaak)
  3. Maak een bal van het deeg en doe deze in een ingevette kom en haal het deeg er 1x doorheen zodat alles met olie is bedekt. Laat nu afgedekt 45-60 minuten rijzen.
  4. Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en druk de lucht eruit. Maak er vervolgens bolletjes van ter grootte van een golfbal en leg deze afgedekt weg.
  5. Doe de boter in de pan en smelt deze, roer er vervolgens de overige 50 gram geraspte kaas doorheen. Rol de bolletjes deeg 1 voor 1 door het boter/kaasmengsel en leg ze in het bakblik.
  6. Dek vervolgens het bakblik af als je alle bolletjes gemaakt hebt en laat weer voor 45-60 minuten rijzen.
  7. Verwarm intussen de oven voor op 190 graden
  8. Bak het brood in ongeveer 35 minuten af totdat deze gaar en mooi bruin is.

afbreekbrood 1

Afbreekbrood lekker hartig
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Brood
Hoeveelheid: 1 brood
Ingrediënten
  • 400 gram tarwebloem
  • 5 gram droge gist
  • 180 gram lauwwarme melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 15 gram olie van de gedroogde tomaten
  • 7 gram zout
  • 50 gram pittige geraspte kaas, gewoon welke je lekker vind
  • 100 gram gedroogde tomaat in kleine stukjes
  • Handje verse fijngesneden peterselie
  • Handje verse fijngesneden bieslook
  • Eetlepel italiaanse kruiden (uit een potje of vers)
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 50 gram fijn geraspte pittige kaas (welke je lekker vind)
Bereiding
  1. Doe de bloem samen met het gist in een kom en roer door elkaar
  2. Voeg de melk, ei, olie, zout, geraspte kaas, de tomaten stukjes en al je kruiden erdoor en roer met een pollepel door elkaar. Kneed het daarna in 15 minuten tot een soepel deeg (met de hand of met de deeghaak)
  3. Maak een bal van het deeg en doe deze in een ingevette kom en haal het deeg er 1x doorheen zodat alles met olie is bedekt. Laat nu afgedekt 45-60 minuten rijzen.
  4. Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en druk de lucht eruit. Maak er vervolgens bolletjes van ter grootte van een golfbal en leg deze afgedekt weg.
  5. Doe de boter in de pan en smelt deze, roer er vervolgens de overige 50 gram geraspte kaas doorheen. Rol de bolletjes deeg 1 voor 1 door het boter/kaasmengsel en leg ze in het bakblik.
  6. Dek vervolgens het bakblik af als je alle bolletjes gemaakt hebt en laat weer voor 45-60 minuten rijzen.
  7. Verwarm intussen de oven voor op 190 graden
  8. Bak het brood in ongeveer 35 minuten af totdat deze gaar en mooi bruin is.

 

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: