Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Zo maak je snel zelf heerlijke verse aioli

aioli maken recept

Een lekker vers stuk ciabatta met eigengemaakte aioli is een van de lekkerste dingen die er is. Geen aioli uit een bakje, maar vers en zelfgemaakt. Dan proef je pas echt de smaak van de knoflook en is de aioli of knoflookmayonaise ook veel zachter. En aioli maken is echt maar een paar minuten werk. Krijg je gasten? Dan zul je deze zeker verrassen met dit zelfgemaakte aioli recept met vers walnotenbrood of olijvenbrood en wat tapas. Je kunt de mayonaise natuurlijk ook zelf maken met eidooiers en olie. In deze snelle variant hebben we een goede mayonaise gebruikt. Het recept heeft ook wat tabasco en citroenrasp. Daardoor is deze aioli lekker fris met een pittige touch.

Over aioli

Wat is aioli nu precies? Het is eigenlijk niets meer dan mayonaise met uitgeperste knoflook en een scheutje olijfolie. Super eenvoudig om te maken dus ook.

  • Ben jij of één van je gasten zwanger? Gebruik dan liever kant-en-klare mayonaise om salmonella vergiftiging tijdens de zwangerschap te voorkomen.
  • Je kunt de aioli ook zelf maken met kant-en-klare knoflookpasta: nog simpeler! Dan hoef je alleen maar een pot goede mayonaise en knoflookpasta te kopen voor in in je koelkast. Zo maak je met de mayonaise in een handomdraai verse aioli.
  • Je kunt de aioli natuurlijk ook prima gebruiken als saus bij bijvoorbeeld een steak.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd7 minutenKooktijd3 minutenTotale tijd10 minuten

Ingrediënten
 6 eetlepel mayonaise
 2 eetlepel olijfolie
 2 theelepel mosterd
 sap van 1 citroen
 peper & zout
 2 teentjes knoflook
 1 scheutje tabasco

Aioli maken
1

Pel de knoflook en pers deze in een schaaltje met een goede knoflookpers.

2

Rasp de citroen met de fijne rasp.

3

Meng de mayonaise, tabasco, olijfolie, mosterd en zout en peper erdoor.

4

Roer even door tot een romig mengsel.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 eetlepel mayonaise
 2 eetlepel olijfolie
 2 theelepel mosterd
 sap van 1 citroen
 peper & zout
 2 teentjes knoflook
 1 scheutje tabasco

Aanwijzingen

Aioli maken
1

Pel de knoflook en pers deze in een schaaltje met een goede knoflookpers.

2

Rasp de citroen met de fijne rasp.

3

Meng de mayonaise, tabasco, olijfolie, mosterd en zout en peper erdoor.

4

Roer even door tot een romig mengsel.

Notes

Zo maak je snel zelf heerlijke verse aioli

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!