Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

De echte Twentse arretjescake maak je zo!

arretjescake recept maken

Wie wel eens in het oosten van ons land komt heeft ongetwijfeld deze overheerlijke cake gegeten. Een echt traditioneel recept van boter, eieren, suiker, cacao en koekjes. Onweerstaanbaar lekker. En ook super simpel om arretjescake te maken, want je hoeft hem niet in de oven te bakken. Hij stijft op in de koelkast en daarna kun je hem direct serveren. Wil je hem liever vegan of suikervrj eten? We geven je ook even de vegan, suiker-, zuivel- en glutenvrije variant. Deze is koolhydraat- en calorie-arm. En natuurlijk net zo lekker!

Vegan arretjescake bonbons

AuteurKooktijdschrift

Opbrengsten1 portie

Ingrediënten
 200 g kokosvet
 ½ kop cacaopoeder
 5 eetlepel soja proteïne poeder
 4 eetlepel gebroken lijnzaad
 ½ kop amandelmeel
 ½ kop plantaardige melk
 3 theelepel vloeibaar zoetmiddel
 1 mespuntje zout
 1,50 kop gehakte noten (walnoten of paranoten)

Vegan arretjescake bonbons maken
1

Smelt de kokosolie in een pan en vermeng met cacaopoeder en proteïnepoeder.

2

In een andere kom plaats je de lijnzaad, plantaardige melk, amandelmeel, water, zoetmiddel en zout. Dit roer je voorzichtig door elkaar.

3

Mix dit daarna tot een dikke, romige pasta. Voeg vervolgens ook de kokosolie toe aan dit mengsel. Hak de noten in grove stukjes en voeg deze toe aan de pasta. In plaats van para- en walnoten kun je ook andere noten gebruiken.

4

Plaats het mengsel in bonbonvormpjes of in een vierkant. Wanneer je een bakvorm gebruikt, dan snijd je ze daarna in blokjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 g kokosvet
 ½ kop cacaopoeder
 5 eetlepel soja proteïne poeder
 4 eetlepel gebroken lijnzaad
 ½ kop amandelmeel
 ½ kop plantaardige melk
 3 theelepel vloeibaar zoetmiddel
 1 mespuntje zout
 1,50 kop gehakte noten (walnoten of paranoten)

Aanwijzingen

Vegan arretjescake bonbons maken
1

Smelt de kokosolie in een pan en vermeng met cacaopoeder en proteïnepoeder.

2

In een andere kom plaats je de lijnzaad, plantaardige melk, amandelmeel, water, zoetmiddel en zout. Dit roer je voorzichtig door elkaar.

3

Mix dit daarna tot een dikke, romige pasta. Voeg vervolgens ook de kokosolie toe aan dit mengsel. Hak de noten in grove stukjes en voeg deze toe aan de pasta. In plaats van para- en walnoten kun je ook andere noten gebruiken.

4

Plaats het mengsel in bonbonvormpjes of in een vierkant. Wanneer je een bakvorm gebruikt, dan snijd je ze daarna in blokjes.

Notes

Vegan arretjescake bonbons recept

Arretjescake

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 20 minuten

Ingrediënten
 200 g basterdsuiker
 2 eieren
 50 g cacaopoeder
 200 g roomboter
 200 g biscuits

Arretjescake maken
1

Mix de eieren met de suiker met de handmixer tot een romig mengsel (3 minuten).

2

Voeg de cacao toe en roer alles even goed door.

3

Smelt de boter op een laag vuur en laat deze niet koken. Laat de boter erna even afkoelen.

4

Schenk de boter vervolgens beetje bij beetje bij het cacaomengsel.

5

Maak de biscuits fijn in grove stukjes van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je in een vijzel doen bijvoorbeeld.

6

Plaats de stukjes biscuit in het cacaomengsel.

7

Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of in een bakvorm en voeg het cacaomengsel toe. Maak de bovenkant mooi glad.

8

Laat de arretjescake twee uur opstijven in de koelkast.

9

Je kunt eventueel ook stukjes melk- of witte chocolade toevoegen wanneer je dit lekker vindt.

10

Ook wat extra stukjes noot kunnen voor een extra lekkere crispy bite zorgen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 g basterdsuiker
 2 eieren
 50 g cacaopoeder
 200 g roomboter
 200 g biscuits

Aanwijzingen

Arretjescake maken
1

Mix de eieren met de suiker met de handmixer tot een romig mengsel (3 minuten).

2

Voeg de cacao toe en roer alles even goed door.

3

Smelt de boter op een laag vuur en laat deze niet koken. Laat de boter erna even afkoelen.

4

Schenk de boter vervolgens beetje bij beetje bij het cacaomengsel.

5

Maak de biscuits fijn in grove stukjes van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je in een vijzel doen bijvoorbeeld.

6

Plaats de stukjes biscuit in het cacaomengsel.

7

Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of in een bakvorm en voeg het cacaomengsel toe. Maak de bovenkant mooi glad.

8

Laat de arretjescake twee uur opstijven in de koelkast.

9

Je kunt eventueel ook stukjes melk- of witte chocolade toevoegen wanneer je dit lekker vindt.

10

Ook wat extra stukjes noot kunnen voor een extra lekkere crispy bite zorgen.

Notes

De echte Twentse arretjescake maak je zo!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!