De echte Twentse arretjescake maak je zo!

Wie wel eens in het oosten van ons land komt heeft ongetwijfeld deze overheerlijke cake gegeten. Een echt traditioneel recept van boter, eieren, suiker, cacao en koekjes. Onweerstaanbaar lekker. En ook super simpel om arretjescake te maken, want je hoeft hem niet in de oven te bakken. Hij stijft op in de koelkast en daarna kun je hem direct serveren. Wil je hem liever vegan of suikervrj eten? We geven je ook even de vegan, suiker-, zuivel- en glutenvrije variant. Deze is koolhydraat- en calorie-arm. En natuurlijk net zo lekker!

Vegan arretjescake bonbons recept

Hoe maak je een gezonde arretjescake zonder ei? Dit doe je als volgt:

  • 1 kop of 200 gram kokosvet
  • ½ kop cacaopoeder
  • 5 el soja proteïne poeder
  • 4 el gebroken lijnzaad
  • ½ kop amandelmeel
  • ½ kop plantaardige melk
  • 3 tl vloeibaar zoetmiddel
  • 1 mespunt zout
  • 1 ½ kop gehakte noten (bv paranoten en walnoten)

Smelt de kokosolie in een pan en vermeng met cacaopoeder en proteïnepoeder.

In een andere kom plaats je de lijnzaad, plantaardige melk, amandelmeel, water, zoetmiddel en zout. Dit roer je voorzichtig door elkaar.

Mix dit daarna tot een dikke, romige pasta. Voeg vervolgens ook de kokosolie toe aan dit mengsel. Hak de noten in grove stukjes en voeg deze toe aan de pasta. In plaats van para- en walnoten kun je ook andere noten gebruiken.

Plaats het mengsel in bonbonvormpjes of in een vierkant. Wanneer je een bakvorm gebruikt, dan snijd je ze daarna in blokjes.

Arretjescake recept

Voor dit makkelijke arretjescake recept heb je de volgende ingrediënten nodig (12 personen):

  • 200 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 50 gram cacaopoeder
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram biscuits

Arretjescake maken:

Deze arretjescake maken, doe je als volgt:

  • Mix de eieren met de suiker met de handmixer tot een romig mengsel (3 minuten).
  • Voeg de cacao toe en roer alles even goed door.
  • Smelt de boter op een laag vuur en laat deze niet koken. Laat de boter erna even afkoelen.
  • Schenk de boter vervolgens beetje bij beetje bij het cacaomengsel.
  • Maak de biscuits fijn in grove stukjes van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je in een vijzel doen bijvoorbeeld.
  • Plaats de stukjes biscuit in het cacaomengsel.
  • Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of in een bakvorm en voeg het cacaomengsel toe. Maak de bovenkant mooi glad.
  • Laat de arretjescake twee uur opstijven in de koelkast.
  • Je kunt eventueel ook stukjes melk- of witte chocolade toevoegen wanneer je dit lekker vindt.
  • Ook wat extra stukjes noot kunnen voor een extra lekkere crispy bite zorgen.
De echte Twentse arretjescake maak je zo!
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Wie wel eens in het oosten van ons land komt heeft ongetwijfeld deze overheerlijke cake gegeten. Een echt traditioneel recept van boter, eieren, suiker, cacao en koekjes. Onweerstaanbaar lekker. En ook super simpel om arretjescake te maken, want je hoeft hem niet in de oven te bakken. Hij stijft op in de koelkast en daarna kun je hem direct serveren. Wil je hem liever vegan of suikervrj eten? We geven je ook even de vegan, suiker-, zuivel- en glutenvrije variant. Deze is koolhydraat- en calorie-arm. En natuurlijk net zo lekker!
Schrijver:
Recept:: Cake recepten
: Hollandse keuken
Hoeveelheid: 12
Ingrediënten
  • 200 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 50 gram cacaopoeder
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram biscuits
Bereiding
  1. Mix de eieren met de suiker met de handmixer tot een romig mengsel (3 minuten).
  2. Voeg de cacao toe en roer alles even goed door.
  3. Smelt de boter op een laag vuur en laat deze niet koken. Laat de boter erna even afkoelen.
  4. Schenk de boter vervolgens beetje bij beetje bij het cacaomengsel.
  5. Maak de biscuits fijn in grove stukjes van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je in een vijzel doen bijvoorbeeld.
  6. Plaats de stukjes biscuit in het cacaomengsel.
  7. Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of in een bakvorm en voeg het cacaomengsel toe. Maak de bovenkant mooi glad.
  8. Laat de arretjescake twee uur opstijven in de koelkast.
  9. Je kunt eventueel ook stukjes melk- of witte chocolade toevoegen wanneer je dit lekker vindt.
  10. Ook wat extra stukjes noot kunnen voor een extra lekkere crispy bite zorgen.

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: