Wie wel eens in het oosten van ons land komt heeft ongetwijfeld deze overheerlijke cake gegeten. Een echt traditioneel recept van boter, eieren, suiker, cacao en koekjes. Onweerstaanbaar lekker. En ook super simpel om arretjescake te maken, want je hoeft hem niet in de oven te bakken. Hij stijft op in de koelkast en daarna kun je hem direct serveren. Wil je hem liever vegan of suikervrj eten? We geven je ook even de vegan, suiker-, zuivel- en glutenvrije variant. Deze is koolhydraat- en calorie-arm. En natuurlijk net zo lekker!
In deze koopgids
Vegan arretjescake bonbons
Smelt de kokosolie in een pan en vermeng met cacaopoeder en proteïnepoeder.
In een andere kom plaats je de lijnzaad, plantaardige melk, amandelmeel, water, zoetmiddel en zout. Dit roer je voorzichtig door elkaar.
Mix dit daarna tot een dikke, romige pasta. Voeg vervolgens ook de kokosolie toe aan dit mengsel. Hak de noten in grove stukjes en voeg deze toe aan de pasta. In plaats van para- en walnoten kun je ook andere noten gebruiken.
Plaats het mengsel in bonbonvormpjes of in een vierkant. Wanneer je een bakvorm gebruikt, dan snijd je ze daarna in blokjes.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Smelt de kokosolie in een pan en vermeng met cacaopoeder en proteïnepoeder.
In een andere kom plaats je de lijnzaad, plantaardige melk, amandelmeel, water, zoetmiddel en zout. Dit roer je voorzichtig door elkaar.
Mix dit daarna tot een dikke, romige pasta. Voeg vervolgens ook de kokosolie toe aan dit mengsel. Hak de noten in grove stukjes en voeg deze toe aan de pasta. In plaats van para- en walnoten kun je ook andere noten gebruiken.
Plaats het mengsel in bonbonvormpjes of in een vierkant. Wanneer je een bakvorm gebruikt, dan snijd je ze daarna in blokjes.
Notes
Arretjescake
Mix de eieren met de suiker met de handmixer tot een romig mengsel (3 minuten).
Voeg de cacao toe en roer alles even goed door.
Smelt de boter op een laag vuur en laat deze niet koken. Laat de boter erna even afkoelen.
Schenk de boter vervolgens beetje bij beetje bij het cacaomengsel.
Maak de biscuits fijn in grove stukjes van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je in een vijzel doen bijvoorbeeld.
Plaats de stukjes biscuit in het cacaomengsel.
Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of in een bakvorm en voeg het cacaomengsel toe. Maak de bovenkant mooi glad.
Laat de arretjescake twee uur opstijven in de koelkast.
Je kunt eventueel ook stukjes melk- of witte chocolade toevoegen wanneer je dit lekker vindt.
Ook wat extra stukjes noot kunnen voor een extra lekkere crispy bite zorgen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Mix de eieren met de suiker met de handmixer tot een romig mengsel (3 minuten).
Voeg de cacao toe en roer alles even goed door.
Smelt de boter op een laag vuur en laat deze niet koken. Laat de boter erna even afkoelen.
Schenk de boter vervolgens beetje bij beetje bij het cacaomengsel.
Maak de biscuits fijn in grove stukjes van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je in een vijzel doen bijvoorbeeld.
Plaats de stukjes biscuit in het cacaomengsel.
Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of in een bakvorm en voeg het cacaomengsel toe. Maak de bovenkant mooi glad.
Laat de arretjescake twee uur opstijven in de koelkast.
Je kunt eventueel ook stukjes melk- of witte chocolade toevoegen wanneer je dit lekker vindt.
Ook wat extra stukjes noot kunnen voor een extra lekkere crispy bite zorgen.
Geef een reactie