Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Aspergesoep recept, de lekkerste Aspergesoep zelf maken

De asperges zijn er weer vol op en iedereen gaat weer aan de slag met het “witte goud”zoals de asperge vaak genoemd word. Dit recept voor verse aspergesoep is makkelijk, je hebt er weinig voor
nodig en heeft een lekkere volle aspergesmaak. Samen met de klassieke ingrediënten van beenham en ei gewoon een lekkere romige aspergesoep die je met genoeg vulling ook prima als maaltijd kunt eten.

Het lekkerste is als je de aspergeschillen een nacht laat trekken dus ik zou de dag voor je de soep wil gaan maken vast de aspergeschillen opzetten en de aspergestukjes koken en een nacht bewaren in de koelkast, zo geven de schillen een goede smaak af aan het vocht. Dit is niet perse noodzakelijk dus wil je alles op 1 dag maken dan is dat ook prima te doen, hou dan gewoon dezelfde volgorde aan en laat de aspergeschillen minimaal een half uurtje trekken.

Wil jij zelf de lekkerste aspergesoep maken? Lees dan snel verder want dit is het beste aspergesoep recept dat je online zult vinden!

Lees meer over asperges

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur 15 minuten

Ingrediënten
 500 g asperges geschild en in kleine stukjes gesneden
 40 g boter
 30 g bloem
 100 ml kookroom
 1 ons beenham in reepjes
 2 hard gekookte eieren
 fijn gesneden peterselie
 zout en peper

Aspergesoep maken - dag 1
1

Schil de asperges.

2

Bewaar de schillen.

3

Snijd ongeveer anderhalve cm af aan de onderkant van de asperge.

4

Doe de schillen samen met de kontjes asperges in een pan en giet er een liter water op.

5

Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur uit. Laat nu een nacht in de koelkast trekken.

6

Giet vervolgens de schillen af en bewaar het vocht.

7

Snijd de asperges in plakjes van een halve cm en zet ze net onder het water, breng aan de kook en laat 1 minuutje doorkoken.

8

Zet nu het vuur af en laat afkoelen in het vocht, bewaar de aspergestukjes in het vocht tot je de soep gaat maken.

9

Nu is alles klaar om de soep te gaan maken.

Aspergesoep maken - dag 2
10

We beginnen met het maken van de roux. Roux is een mengsel van boter en bloem en door de roux word de soep straks gebonden.

11

Doe de boter in een pan op het vuur en laat zachtjes smelten.

12

Voeg nu de bloem toe en blijf met een spatel roeren tot de bloem goed met de boter gemengd is.

13

Hou de massa regelmatig in beweging en zorg dat de roux niet kleurt. Laat de roux nu “garen” Doe je dit niet dan heeft je soep straks een echte bloemsmaak en dat is niet de bedoeling. Je merkt dat de roux gaar is als deze niet meer plakt en makkelijk door de pan te bewegen is.

14

Giet dan nu langzaam het koude aspergevocht erbij terwijl je blijft roeren en de roux goed oplost. Heb je warme roux dan moet je het mengen met koud vocht tot er geen klontjes meer zijn, dan kun je eventueel de rest van het vocht er warm bijdoen, heb je koude roux dan moet je het mengen met warm vocht, anders krijg je klontjes.

15

Breng de soep aan de kook en voeg dan de aspergestukjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

16

Voeg de gesneden beenham toe en de helft van de gehakte peterselie.

17

Haal het hardgekookte ei 2x door de eiersnijder of snijd met een mes fijn.

18

Doe het ei in een bord, schep de aspergesoep erop en bestrooi met de overgebleven gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 g asperges geschild en in kleine stukjes gesneden
 40 g boter
 30 g bloem
 100 ml kookroom
 1 ons beenham in reepjes
 2 hard gekookte eieren
 fijn gesneden peterselie
 zout en peper

Aanwijzingen

Aspergesoep maken - dag 1
1

Schil de asperges.

2

Bewaar de schillen.

3

Snijd ongeveer anderhalve cm af aan de onderkant van de asperge.

4

Doe de schillen samen met de kontjes asperges in een pan en giet er een liter water op.

5

Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur uit. Laat nu een nacht in de koelkast trekken.

6

Giet vervolgens de schillen af en bewaar het vocht.

7

Snijd de asperges in plakjes van een halve cm en zet ze net onder het water, breng aan de kook en laat 1 minuutje doorkoken.

8

Zet nu het vuur af en laat afkoelen in het vocht, bewaar de aspergestukjes in het vocht tot je de soep gaat maken.

9

Nu is alles klaar om de soep te gaan maken.

Aspergesoep maken - dag 2
10

We beginnen met het maken van de roux. Roux is een mengsel van boter en bloem en door de roux word de soep straks gebonden.

11

Doe de boter in een pan op het vuur en laat zachtjes smelten.

12

Voeg nu de bloem toe en blijf met een spatel roeren tot de bloem goed met de boter gemengd is.

13

Hou de massa regelmatig in beweging en zorg dat de roux niet kleurt. Laat de roux nu “garen” Doe je dit niet dan heeft je soep straks een echte bloemsmaak en dat is niet de bedoeling. Je merkt dat de roux gaar is als deze niet meer plakt en makkelijk door de pan te bewegen is.

14

Giet dan nu langzaam het koude aspergevocht erbij terwijl je blijft roeren en de roux goed oplost. Heb je warme roux dan moet je het mengen met koud vocht tot er geen klontjes meer zijn, dan kun je eventueel de rest van het vocht er warm bijdoen, heb je koude roux dan moet je het mengen met warm vocht, anders krijg je klontjes.

15

Breng de soep aan de kook en voeg dan de aspergestukjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

16

Voeg de gesneden beenham toe en de helft van de gehakte peterselie.

17

Haal het hardgekookte ei 2x door de eiersnijder of snijd met een mes fijn.

18

Doe het ei in een bord, schep de aspergesoep erop en bestrooi met de overgebleven gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Aspergesoep recept, de lekkerste Aspergesoep zelf maken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!