Een lekker auberginetaartje samen met mozzarella, tomaat en pesto. Een niet al te ingewikkeld recept maar het ziet er toch leuk uit en nog belangrijker…het is ook erg lekker. De combinatie van de gefrituurde aubergine samen met de zachte volle smaak van mozzarella (als je de echt buffel mozzarella koopt) met de pesto en de tomatensaus…mmmmm . Lekker als lunch, bijgerecht of voorgerecht.
Verhit de olie in een diepe pan (hapjespan)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm
Snijd de mozzarella in plakken
Kluts het ei los samen met wat peper en zout en doe in een bakje of diep bord
Leg de bloem op een bord en op een ander bord de paneermeel
Paneer de aubergine plakken door ze eerst door het bloem te halen
Overtollige bloem afschudden en dan goed door het eimengsel halen
Haal ze vervolgens door de paneermeel en leg op een bord
Zodra de olie op temperatuur is de plakken aubergine goudbruin bakken, dit duurt ongeveer 1 minuutje
Pak een ovenschaal en maak torentjes van de aubergine, tomatensaus, mozzarella en basilicum door te beginnen met een plak aubergine, daarbovenop een eetlepel tomatensaus, een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum en dan weer een plak aubergine
Ga zo door tot je 3 aubergineplakken op elkaar hebt
Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is
Leg op een bord en besprenkel met de pesto
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verhit de olie in een diepe pan (hapjespan)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm
Snijd de mozzarella in plakken
Kluts het ei los samen met wat peper en zout en doe in een bakje of diep bord
Leg de bloem op een bord en op een ander bord de paneermeel
Paneer de aubergine plakken door ze eerst door het bloem te halen
Overtollige bloem afschudden en dan goed door het eimengsel halen
Haal ze vervolgens door de paneermeel en leg op een bord
Zodra de olie op temperatuur is de plakken aubergine goudbruin bakken, dit duurt ongeveer 1 minuutje
Pak een ovenschaal en maak torentjes van de aubergine, tomatensaus, mozzarella en basilicum door te beginnen met een plak aubergine, daarbovenop een eetlepel tomatensaus, een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum en dan weer een plak aubergine
Ga zo door tot je 3 aubergineplakken op elkaar hebt
Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is
Leg op een bord en besprenkel met de pesto
Hoi!! Welkom op Kooktijdschrift!
Dé plek voor een dagelijkse dosis kook inspiratie. Je vindt hier de leukste recepten voor heerlijke gerechten. Variërend van snelle recepten tot meerdaagse gerechten en van de Italiaanse keuken tot aan de Aziatische keuken. Zoek eenvoudig naar categorieën via de Receptenindex of ga via de zoekfunctie meteen op zoek naar een gewenst gerecht. Staat jouw lievelingsrecept hier niet tussen, maar heb jij dit recept al wel liggen? Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro!