Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Auberginetaartje met mozzarella, tomatensaus en pesto

aubergine taartje

Een lekker auberginetaartje samen met mozzarella, tomaat en pesto. Een niet al te ingewikkeld recept maar het ziet er toch leuk uit en nog belangrijker…het is ook erg lekker. De combinatie van de gefrituurde aubergine samen met de zachte volle smaak van mozzarella (als je de echt buffel mozzarella koopt) met de pesto en de tomatensaus…mmmmm . Lekker als lunch, bijgerecht of voorgerecht.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd15 minuten

Auberginetaartje recept
 1 ei
 1 aubergine
 100 g bloem
 100 g paneermeel
 1 bol mozzarella
 6 eetlepel tomatensaus (zie recept tomatensaus hierboven in de blogtekst)
 2 eetlepel pesto (zie recept hierboven in de blogtekst)
 1 Bosje basilicum
 Peper en zout
 50 mg Zonnebloemolie om in te frituren

Auberginetaartje met mozzarella maken
1

Verhit de olie in een diepe pan (hapjespan)

2

Verwarm de oven voor op 180 graden

3

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm

4

Snijd de mozzarella in plakken

5

Kluts het ei los samen met wat peper en zout en doe in een bakje of diep bord

6

Leg de bloem op een bord en op een ander bord de paneermeel

7

Paneer de aubergine plakken door ze eerst door het bloem te halen

8

Overtollige bloem afschudden en dan goed door het eimengsel halen

9

Haal ze vervolgens door de paneermeel en leg op een bord

10

Zodra de olie op temperatuur is de plakken aubergine goudbruin bakken, dit duurt ongeveer 1 minuutje

11

Pak een ovenschaal en maak torentjes van de aubergine, tomatensaus, mozzarella en basilicum door te beginnen met een plak aubergine, daarbovenop een eetlepel tomatensaus, een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum en dan weer een plak aubergine

12

Ga zo door tot je 3 aubergineplakken op elkaar hebt

13

Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is

14

Leg op een bord en besprenkel met de pesto

Ingrediënten

Auberginetaartje recept
 1 ei
 1 aubergine
 100 g bloem
 100 g paneermeel
 1 bol mozzarella
 6 eetlepel tomatensaus (zie recept tomatensaus hierboven in de blogtekst)
 2 eetlepel pesto (zie recept hierboven in de blogtekst)
 1 Bosje basilicum
 Peper en zout
 50 mg Zonnebloemolie om in te frituren

Aanwijzingen

Auberginetaartje met mozzarella maken
1

Verhit de olie in een diepe pan (hapjespan)

2

Verwarm de oven voor op 180 graden

3

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm

4

Snijd de mozzarella in plakken

5

Kluts het ei los samen met wat peper en zout en doe in een bakje of diep bord

6

Leg de bloem op een bord en op een ander bord de paneermeel

7

Paneer de aubergine plakken door ze eerst door het bloem te halen

8

Overtollige bloem afschudden en dan goed door het eimengsel halen

9

Haal ze vervolgens door de paneermeel en leg op een bord

10

Zodra de olie op temperatuur is de plakken aubergine goudbruin bakken, dit duurt ongeveer 1 minuutje

11

Pak een ovenschaal en maak torentjes van de aubergine, tomatensaus, mozzarella en basilicum door te beginnen met een plak aubergine, daarbovenop een eetlepel tomatensaus, een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum en dan weer een plak aubergine

12

Ga zo door tot je 3 aubergineplakken op elkaar hebt

13

Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is

14

Leg op een bord en besprenkel met de pesto

Notes

Auberginetaartje met mozzarella, tomatensaus en pesto

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!