Ik ben dol op babi ketjap en deze variant vond ik zelf heel erg lekker. Heerlijk met sperzieboontjes uit eigen tuin erdoor en ik heb er nog een snelle, makkelijke maar niet minder lekkere komkommersalade bijgemaakt, al met al een complete lekkere maaltijd. Ik heb kipfilet gebruikt maar je kunt uiteraard ook kippendij gebruiken.
Wil je het toch liever met varkensvlees(bv speklapjes, schouderkarbonade of hamlappen) maken dan moet je het wel wat langer (30 min of langer) afhankelijk van het vlees laten stoven.
Schil de komkommer en halveer de komkommer in de lengte
Haal de zaadlijsten eruit met een lepel (schrapen van boven naar beneden).
Snijd nu de halve komkommer in plakjes en voeg een lekkere scheut chilisaus toe.
Maak de boontjes schoon en breng een pan met water en wat zout aan de kook.
Voeg de boontjes toe aan het kokende water.
Kook tot de boontjes beetgaar zijn (10 min ongeveer).
Schep de boontjes uit het kokende water in een bak koud water.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd alle ingrediënten verder fijn (ui, peper, paprika, knoflook).
Zet een koekenpan op het vuur met wat olie.
Voeg de kip toe en bak rondom bruin, voeg de ui, de knoflook, de gember en het pepertje toe en bak zachtjes even mee, voeg dan de paprika toe en bak ook kort even mee.
Giet nu de ketjap erbij en laat lekker even pruttelen tot de kip gaar is en de ketjapsaus ingedikt is tot sausdikte.
Voeg als laatste dan de beetgare sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuutjes door pruttelen tot alles goed warm is.
Serveer nu samen met de rijst en de komkommersalade.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de komkommer en halveer de komkommer in de lengte
Haal de zaadlijsten eruit met een lepel (schrapen van boven naar beneden).
Snijd nu de halve komkommer in plakjes en voeg een lekkere scheut chilisaus toe.
Maak de boontjes schoon en breng een pan met water en wat zout aan de kook.
Voeg de boontjes toe aan het kokende water.
Kook tot de boontjes beetgaar zijn (10 min ongeveer).
Schep de boontjes uit het kokende water in een bak koud water.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd alle ingrediënten verder fijn (ui, peper, paprika, knoflook).
Zet een koekenpan op het vuur met wat olie.
Voeg de kip toe en bak rondom bruin, voeg de ui, de knoflook, de gember en het pepertje toe en bak zachtjes even mee, voeg dan de paprika toe en bak ook kort even mee.
Giet nu de ketjap erbij en laat lekker even pruttelen tot de kip gaar is en de ketjapsaus ingedikt is tot sausdikte.
Voeg als laatste dan de beetgare sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuutjes door pruttelen tot alles goed warm is.
Serveer nu samen met de rijst en de komkommersalade.
Vandaag gemaakt, het was super lekker!
Vandaag gemaakt! Gember vervangen door een theelepel gemberpoeder, de peper vervangen door
2 theelepels sambal Oelek. Het was overheerlijk! Ook de komkommersalade was verrassend lekker.
Deze staat meteen bij mijn favorieten!!!!
Bij mij staat dit gerecht ook bij mijn favorieten, de komkommersalade is simpel maar inderdaad toch erg lekker. Leuk te horen dat het recept bij jou ook in de smaak gevallen is.
Makkelijk om te maken en verrassend qua smaak!
Het was heerlijk 🙂
Leuk om te horen dat je het recept gemaakt hebt en dat het in de smaak gevallen is!
Heel vaak gemaakt het is zooooo lekker
Ik geef niet snel commentaar op een gerecht, maar ik heb dit gerecht vandaag gemaakt en ik moet eerlijk zeggen dat het geweldig lekker is. Er zit ontzettend veel smaak aan dit gerecht en is best wel makkelijk te maken.
Hoi Alex,
Bedankt voor je reactie. Fijn om te horen dat het gerecht is bevallen!
Groetjes,
Sander