Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Babi ketjap met kipfilet

babi ketjap

Ik ben dol op babi ketjap en deze variant vond ik zelf heel erg lekker. Heerlijk met sperzieboontjes uit eigen tuin erdoor en ik heb er nog een snelle, makkelijke maar niet minder lekkere komkommersalade bijgemaakt, al met al een complete lekkere maaltijd. Ik heb kipfilet gebruikt maar je kunt uiteraard ook kippendij gebruiken.

Wil je het toch liever met varkensvlees(bv speklapjes, schouderkarbonade of hamlappen) maken dan moet je het wel wat langer (30 min of langer) afhankelijk van het vlees laten stoven.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd50 minuten

Ingrediënten
 2 kipfiletes
 4 cm verse gember fijngesneden
 3 teentjes knoflook fijngesneden
 ½ paprika in reepjes of blokjes
 1 rode peper
 1 ui gesnipperd
 150 ml ketjap manis
 300 g sperziebonen
 olie
Ingrediënten komkommer salade
 1 komkommer
 1 flinke scheut chilisaus

Komkommersalade maken
1

Schil de komkommer en halveer de komkommer in de lengte

2

Haal de zaadlijsten eruit met een lepel (schrapen van boven naar beneden).

3

Snijd nu de halve komkommer in plakjes en voeg een lekkere scheut chilisaus toe.

Babi ketjap met kipfilet maken
4

Maak de boontjes schoon en breng een pan met water en wat zout aan de kook.

5

Voeg de boontjes toe aan het kokende water.

6

Kook tot de boontjes beetgaar zijn (10 min ongeveer).

7

Schep de boontjes uit het kokende water in een bak koud water.

8

Snijd de kipfilet in blokjes.

9

Snijd alle ingrediënten verder fijn (ui, peper, paprika, knoflook).

10

Zet een koekenpan op het vuur met wat olie.

11

Voeg de kip toe en bak rondom bruin, voeg de ui, de knoflook, de gember en het pepertje toe en bak zachtjes even mee, voeg dan de paprika toe en bak ook kort even mee.

12

Giet nu de ketjap erbij en laat lekker even pruttelen tot de kip gaar is en de ketjapsaus ingedikt is tot sausdikte.

13

Voeg als laatste dan de beetgare sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuutjes door pruttelen tot alles goed warm is.

14

Serveer nu samen met de rijst en de komkommersalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 kipfiletes
 4 cm verse gember fijngesneden
 3 teentjes knoflook fijngesneden
 ½ paprika in reepjes of blokjes
 1 rode peper
 1 ui gesnipperd
 150 ml ketjap manis
 300 g sperziebonen
 olie
Ingrediënten komkommer salade
 1 komkommer
 1 flinke scheut chilisaus

Aanwijzingen

Komkommersalade maken
1

Schil de komkommer en halveer de komkommer in de lengte

2

Haal de zaadlijsten eruit met een lepel (schrapen van boven naar beneden).

3

Snijd nu de halve komkommer in plakjes en voeg een lekkere scheut chilisaus toe.

Babi ketjap met kipfilet maken
4

Maak de boontjes schoon en breng een pan met water en wat zout aan de kook.

5

Voeg de boontjes toe aan het kokende water.

6

Kook tot de boontjes beetgaar zijn (10 min ongeveer).

7

Schep de boontjes uit het kokende water in een bak koud water.

8

Snijd de kipfilet in blokjes.

9

Snijd alle ingrediënten verder fijn (ui, peper, paprika, knoflook).

10

Zet een koekenpan op het vuur met wat olie.

11

Voeg de kip toe en bak rondom bruin, voeg de ui, de knoflook, de gember en het pepertje toe en bak zachtjes even mee, voeg dan de paprika toe en bak ook kort even mee.

12

Giet nu de ketjap erbij en laat lekker even pruttelen tot de kip gaar is en de ketjapsaus ingedikt is tot sausdikte.

13

Voeg als laatste dan de beetgare sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuutjes door pruttelen tot alles goed warm is.

14

Serveer nu samen met de rijst en de komkommersalade.

Notes

Babi ketjap met kipfilet

Babi ketjap kip2

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!