Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Bananenbrood

bananenbrood

Bananenbrood is momenteel hot. Niet zo gek ook want het is 1 heel erg lekker en nummer 2 ook nog eens een heel verantwoord tussendoortje. Er zit helemaal geen suiker en geen boter in dit recept van bananenbrood dus ook als je op de “gezonde toer” bent een prima alternatief voor een lekkere plak roomboter cake. Heb je dus van die overrijpe, bruine bananen in je fruitschaal liggen en weet je eigenlijk niet wat je er mee zou moeten doen, dan zou ik zeggen, bak er een lekker bananenbrood van. Lekker als ontbijt, als tussendoortje, voor bij de koffie of voor de kinderen om mee naar school te nemen, toch iets lekkers maar wel verantwoord.

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd10 minKooktijd45 minTotale tijd55 min

Ingrediënten
 3 rijpe bananen
 50 g dadels zonder pit en fijngesneden
 3 eieren
 2 tl kaneel
 2 el geraspte kokos
 100 g amandelmeel
 50 g havermout meel
 1 snufje zout
 1,50 tl bakpoeder
 50 g pecannoten (of walnoten)
 Eventueel wat honing als je van echt zoet houd, ik had zonder gemaakt en dat was ook al erg lekker

Bananenbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Pureer de rijpe bananen met een staafmixer of met de keukenmachine (goed prakken kan eventueel ook).

3

Voeg de eieren toe en roer goed door.

4

Meng nu de overige ingrediënten er 1 voor 1 doorheen tot je een goed gemengd beslag krijgt.

5

Giet dit in een ingevet cakeblik of springvorm en bak in de oven af voor ongeveer 45 minuten.

6

Dit is afhankelijk van hoe groot je vorm is (hoogte van het beslag).

7

Check eventueel vanaf 30 minuten elke 5 minuten even of het bananenbrood al klaar is door met een sateprikker in het midden van het brood te prikken, komt deze er schoon uit dan is het bananenbrood klaar, zit er nog beslag aan dan is het brood nog niet gaar en controleer je na 5 minuten weer een keer.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 rijpe bananen
 50 g dadels zonder pit en fijngesneden
 3 eieren
 2 tl kaneel
 2 el geraspte kokos
 100 g amandelmeel
 50 g havermout meel
 1 snufje zout
 1,50 tl bakpoeder
 50 g pecannoten (of walnoten)
 Eventueel wat honing als je van echt zoet houd, ik had zonder gemaakt en dat was ook al erg lekker

Instructies

Bananenbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Pureer de rijpe bananen met een staafmixer of met de keukenmachine (goed prakken kan eventueel ook).

3

Voeg de eieren toe en roer goed door.

4

Meng nu de overige ingrediënten er 1 voor 1 doorheen tot je een goed gemengd beslag krijgt.

5

Giet dit in een ingevet cakeblik of springvorm en bak in de oven af voor ongeveer 45 minuten.

6

Dit is afhankelijk van hoe groot je vorm is (hoogte van het beslag).

7

Check eventueel vanaf 30 minuten elke 5 minuten even of het bananenbrood al klaar is door met een sateprikker in het midden van het brood te prikken, komt deze er schoon uit dan is het bananenbrood klaar, zit er nog beslag aan dan is het brood nog niet gaar en controleer je na 5 minuten weer een keer.

Bananenbrood

bananenbrood gesneden

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!