Bananenbrood is momenteel hot. Niet zo gek ook want het is 1 heel erg lekker en nummer 2 ook nog eens een heel verantwoord tussendoortje. Er zit helemaal geen suiker en geen boter in dit recept van bananenbrood dus ook als je op de “gezonde toer” bent een prima alternatief voor een lekkere plak roomboter cake. Heb je dus van die overrijpe, bruine bananen in je fruitschaal liggen en weet je eigenlijk niet wat je er mee zou moeten doen, dan zou ik zeggen, bak er een lekker bananenbrood van. Lekker als ontbijt, als tussendoortje, voor bij de koffie of voor de kinderen om mee naar school te nemen, toch iets lekkers maar wel verantwoord.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de rijpe bananen met een staafmixer of met de keukenmachine (goed prakken kan eventueel ook).
Voeg de eieren toe en roer goed door.
Meng nu de overige ingrediënten er 1 voor 1 doorheen tot je een goed gemengd beslag krijgt.
Giet dit in een ingevet cakeblik of springvorm en bak in de oven af voor ongeveer 45 minuten.
Dit is afhankelijk van hoe groot je vorm is (hoogte van het beslag).
Check eventueel vanaf 30 minuten elke 5 minuten even of het bananenbrood al klaar is door met een sateprikker in het midden van het brood te prikken, komt deze er schoon uit dan is het bananenbrood klaar, zit er nog beslag aan dan is het brood nog niet gaar en controleer je na 5 minuten weer een keer.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de rijpe bananen met een staafmixer of met de keukenmachine (goed prakken kan eventueel ook).
Voeg de eieren toe en roer goed door.
Meng nu de overige ingrediënten er 1 voor 1 doorheen tot je een goed gemengd beslag krijgt.
Giet dit in een ingevet cakeblik of springvorm en bak in de oven af voor ongeveer 45 minuten.
Dit is afhankelijk van hoe groot je vorm is (hoogte van het beslag).
Check eventueel vanaf 30 minuten elke 5 minuten even of het bananenbrood al klaar is door met een sateprikker in het midden van het brood te prikken, komt deze er schoon uit dan is het bananenbrood klaar, zit er nog beslag aan dan is het brood nog niet gaar en controleer je na 5 minuten weer een keer.
Ik heb hem gemaakt en hij was binnen 1 dag op, hij viel dus goed in de smaak hier:)
He, het lijkt mij een heel leuk recept. Alleen vroeg ik mij af of je de dadels ook kon vervangen door iets anders? Ik heb deze namelijj niet in huis… Alvast bedankt! Groetjes Fleur
Ja hoor je kunt er ook eventueel gedroogde abrikozen voor gebruiken of rozijnen maar je kunt ze eventueel ook weglaten, het word dan iets minder zoet dus eventueel iets extra honing toevoegen. Succes met maken.
Ik wil het graag eens maken maar ik heb een vraag. Kun je alles gewoon in de supermarkt kopen? Ik heb namelijk nog nooit van Amandelmeel en havermoutmeel gehoord. Kan iemand me helpen? Waar kopen jullie de ingredienten? Alvast bedankt
De amandelmeel is gewoon te koop bij bv de AH, havermout meel kun je ook gewoon zelf maken door havermout in de keukenmachine wat fijner te maken. Voor een iets grovere structuur kun je de havermout ook gewoon zo erdoor doen, zonder dus helemaal fijn te maken. Succes!
Ik heb geen keukenmachine, kan ik de havermout ook fijn maken op een andere manier?
In de vijzel misschien?
Was het eerste wat bij me opkwam.
Kan je de kokos ook weglaten, ik ben daar namelijk allergisch voor
Ja hoor Joke de kokos kun je prima weglaten, ook dan zal het bananenbrood nog heel erg lekker smaken, succes!
Heb het brood gemaakt aleen met 150 gram amandelmeel,hij is wel gaar maar zacht hoe kan dit?
Hoi Joanne, wat jammer dat het bananenbrood zo zacht gebleven is, het komt waarschijnlijk omdat je geen havermout gebruikt hebt, havermout bind en neemt vocht op waardoor de structuur wat steviger word.
Bij mij is de bananencake echt goed gelukt, heerlijk een plakje als ontbijt en bij de koffie
Bananenbrood gemaakt volgens recept, goed gelukt en smaakt heerlijk. Moet mij echt inhouden om niet te veel van te eten. Bedankt voor het recept!