Banketbakkersroom
Banketbakkersroom kom je regelmatig tegen in recepten van taarten en gebak, als laagje tussen een taart of in een puddingbroodje. Er zijn zakjes met banketbakkerspoeder te koop waar je alleen maar water of melk aan toe hoeft te voegen en uiteraard is het makkelijk en snel maar wist je dat banketbakkersroom zelf maken ook heel makkelijk en snel is? En niet te vergeten natuurlijk ook veeeeel lekkerder dan de kant en klaar poeders.
Banketbakkersroom zelf maken
Het zelf maken van banketbakkersroom is een fluitje van een cent, je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig en omdat je van het ei alleen de eidooiers gebruikt hou je eiwit over waarmee je dan gelijk heerlijke meringues kunt maken…
Kook 400 ml melk samen met de suiker en het merg van het vanillestokje (vanillestokje in de lengte opensnijden en het binnenste eruit schrapen en bij de melk doen, ook het vanillestokje zelf mee laten trekken).
Overige 100 ml melk samen met de eidooiers en de bloem goed doorroeren.
Scheut warme melk erbij en goed roeren, daarna terug gieten bij de hete melk.
Zachtjes aan de kook brengen en 3 minuutjes door laten koken.
Dan in een bak gieten en direct afdekken met plasticfolie om velvorming tegen te gaan.
Af laten koelen (na kwartiertje in de koeling zetten) en voor gebruik nog even goed doorroeren.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook 400 ml melk samen met de suiker en het merg van het vanillestokje (vanillestokje in de lengte opensnijden en het binnenste eruit schrapen en bij de melk doen, ook het vanillestokje zelf mee laten trekken).
Overige 100 ml melk samen met de eidooiers en de bloem goed doorroeren.
Scheut warme melk erbij en goed roeren, daarna terug gieten bij de hete melk.
Zachtjes aan de kook brengen en 3 minuutjes door laten koken.
Dan in een bak gieten en direct afdekken met plasticfolie om velvorming tegen te gaan.
Af laten koelen (na kwartiertje in de koeling zetten) en voor gebruik nog even goed doorroeren.
Geef een reactie