Deze snelle basis tomatensaus is een snelle variant op de wat tijdrovende bolognesesaus of rijke tomatensaus. Heb je wat minder tijd dan is onderstaand recept een goed alternatief. Dit is een basis tomatensaus welke gebruikt word in het recept van het Auberginetaartje en de Gefrituurde Mozzarella. Met dit recept kun je eindeloos variëren qua toevoeging van kruiden en ingrediënten. Heerlijk om een takje tijm en/of rozemarijn/oregano mee te laten koken en voor het fijnmalen eruit te halen. Of voeg op het laatst wat verse basilicum toe of wat gedroogde of verse oregano. In plaats van tomaten uit blik kun je natuurlijk ook gebruik maken van verse tomaten, ontvel deze dan wel eerst.
Doe de olijfolie in een pan en bak de ui en de gehakte knoflook glazig
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee (dit is om de tomatenpuree te “ontzuren”)
Voeg dan het blik ontvelde tomaten toe (of de verse ontvelde tomaten)
Doe het glas groenten bouillon erbij en laat zachtjes koken voor een half uurtje
Gebruik de blender of de staafmixer om de saus glad te maken
Voeg eventueel naar smaak nog wat verse kruiden toe (verse basilicum of oregano)
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de olijfolie in een pan en bak de ui en de gehakte knoflook glazig
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee (dit is om de tomatenpuree te “ontzuren”)
Voeg dan het blik ontvelde tomaten toe (of de verse ontvelde tomaten)
Doe het glas groenten bouillon erbij en laat zachtjes koken voor een half uurtje
Gebruik de blender of de staafmixer om de saus glad te maken
Voeg eventueel naar smaak nog wat verse kruiden toe (verse basilicum of oregano)
Geef een reactie